Karasu’da 2013 yılında başlayarak halen devam eden çalışmalarla ilgili açıklama  yapan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Büyüyen ve gelişen Karasu’muzda, hızla artan Konut yapımı, beraberinde yeni cadde ve sokakların açılması, bununla birlikte doğalgaz, yağmur suyu, içme suyu şebeke yenileme çalışması, SEDAŞ ve Telekom’un altyapı çalışmaları gibi hizmetler ilçemiz merkezinde 5 yıldan bu yana devam etmektedir. Neredeyse İlçemizde kazılmadık sokak ve Cadde kalmadı. Bir taraftan altyapı çalışmaları devam ederken, altyapısı biten caddelerimizin ve sokaklarımızın üstyapı çalışmalarını titizlikle sürdürüyoruz. Karasu, son 5 yıl içerisinde yapılan bu çalışmalarla beraber daha konforlu ve daha yaşanabilir bir şehir olacaktır. Yapılan çalışmalar esnasında vatandaşlarımızın gösterdikleri anlayıştan dolayı hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“200-250 bin nüfus”

Açıklamalarına devam eden İspiroğlu; “İlçemizin kalitesini artıracak çalışmaların bitmesi ile beraber imkân ve olanaklar dâhilinde üst yapı çalışmalarımız başlamış olup hala devam etmektedir. Yakın bir zamanda Karasu’muzda faaliyete geçecek olan endüstri bölgesinde kurulacak olan Fabrikalar istihdam açısından önemli rol oynayacak. Büyük göç alan bir şehir olacağımızı düşünerek önümüzdeki son 10 yılda 200-250 bin nüfusa yaklaşacağımızı hedefliyor ve tüm planlarımızı buna göre yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Hizmette geleceği planlıyoruz”

Yapılan hizmetler ve hayata geçirilmesi planlanan projelerde geleceği düşünerek adım attıklarını belirten Başkan Mehmet İspiroğlu; “Yaptığımız her çalışmada bir adım öncesini düşünmek zorundayız. Geleceğe hitap edecek bir şehir olacağımızdan eminiz. Bu çalışmalar dâhilinde İlçemize yeni parklar, sosyal yaşam alanları ve birçok sosyal aktivitenin yapılacağı iyi ve kaliteli yaşam alanları yapmayı planlıyoruz” dedi.

Hizmet sahasından bahseden İspiroğlu; “2014 yılı itibariyle Büyükşehir yasası tüm Belediyelerle birlikte bizleri de kapsadı. Büyükşehir yasası ile birlikte görev alanımız 7 mahalleden 40 mahalleye çıktı. Fakat bizler Karasu Belediyesi olarak günümüz şartlarını takip ederek imkânlarımız dâhilinde hizmet vermeye devam ediyoruz. Tabii ki bu hizmetlerimiz imkânlar ve olanaklar dâhilinde. Bizler tüm vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için buradayız ve bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

İspiroğlu; “Tüm halkımızın isteklerini yerine getirmek istiyoruz, lakin imkânlarımız ölçüsünde vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Yenilediğimiz araç parkımız, iş makinelerimiz, asfalt şantiyemiz ve beton santralimizle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunmak için çalışıyoruz. Tabi ki bizim de eksiklerimiz, hatalarımız oluyor. Bunlardan ders çıkararak tecrübe edinerek daha iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen yapıcı eleştirilere sonuna kadar açığız. Zaten caddede, sokakta vatandaşımızla da iç içe olduğumuzdan direk vatandaşımız yüzümüze yapılması gerekeni söylüyor. Bize ulaşamayan telefondan ya da sosyal medyadan istedikleri an ulaşıyor. Bizler de bu sorunları imkân ve olanaklarımızla en kısa sürede çözmeye çalışıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızla, muhtarlarımızla bir sorun yaşadığımızı düşünmüyorum. Konuşunca vatandaşlarımız bizleri, bizlerde onları anlıyoruz. Keşke imkânlarımız yeterli olup da tüm vatandaşlarımızın isteklerini ve tavsiyelerini bir an önce hizmete çevirebilsek. Bizler bu makamlara vatandaşlarımız tarafından hizmet etmek için geldik, onların bize göstermiş olduğu ilgiye layık olmaya çalışıyoruz” dedi.

“Hizmetlerimizde sınır tanımıyoruz”

Gündemde olan ihale ile yapılan hizmetler hakkında açıklama yapan Başkan İspiroğlu; “Yaklaşık 3 yıldan bu yana 46 milyon meselesi aldı başını gidiyor. Konu yargıya taşınmasına rağmen hala daha birileri tarafından gündem yapılarak çeşitli asılsız suçlamalarda bulunuluyor ve bu suçlamalarla şahsım yıpratılmaya çalışılıyor. Bizler bu makamlara halka hizmet etmek için geldik. Vatandaş hizmet istiyor. Hizmetin oraya kaça geldiği? Kaç liraya mal olduğu vatandaşın umurunda değil. Bu konuda vatandaşımızın sonuna kadar haklı olduğuna inanıyorum. Bugün 46 değil 146 olsa yine alır, vatandaşın hizmetine sunarım. Halkımız daha kaliteli bir yaşam ortamı istiyor. Bizde elimizden gelen tüm imkânları bu ölçülerde kullanmaya gayret ediyoruz. Zaten süreç yargıda. Eğer eksik ya da herhangi bir art niyet varsa Yüce yargının gereğini yapacağına ben inanıyorum. Vicdanen bu konuda çok rahatım. Yeter ki vatandaşımız için bir taş üstüne taş koyalım. Bugüne kadar yapılan tüm hizmetlerimizde vatandaşımız için, halkımız için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ile yaptığımız istişareler sonucu gerekli yatırımların Karasu’muza gelmesini sağladık. Ama alt yapısını biz yaptık üst yapısını onlar yaptı veya bazı hizmetleri tamamen onlar yaptı. Hizmetin kimin yaptığı değil kimin için yapıldığı önemli. Bizlerde halkımız için varız ve onlar için hizmet üretiriz. Bizim çalışmalarımız her zaman vatandaş odaklıdır. Bizler her kesime ulaşmaya, isteklerini dinleyip onlara yardımcı çalışıyoruz. Vatandaş herhangi bir konuyu şikâyet edeceği zaman ilk aradığı yer Karasu Belediyesi. İşte orası Büyükşehir alanı neden Karasu Belediyesi yapıyor? Elektrik, su, yol, hastane, internet gibi tüm konularda ilk aranan yer belediye oluyor. Bizler hizmet alanımızın dışında bir görev olsa bile halkımızın sorunlarına kulak veriyor, onlara yardımcı olmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.