Orman Bölge Müdürlüğü, Camili Mahallesi Muhtarlığı ile birlikte, Camili 2’deki boş alana 250 adet fidan dikimi gerçekleştirerek, bölgenin yeşillenmesine katkıda bulundu.

Kurulduğu ilk günden beri, boş alanlara yeşillendirme çalışması devam eden Yenikent Camili Mahallesi’nde, önceki günde Valilik binası arkasında yer alan Camili 2. etap alanındaki boş alanda yeşillendirme çalışması yapıldı. Orman Bölge Müdürlüğü’nün Camili Mahallesi Muhtarlığın katkılarıyla gerçekleşen programda, çınar, sedir, iç budak, akça ağaç olmak üzere 250 adet çeşitli fidan dikimi yapıldı. Ağaç dikimi törenine; Adapazarı Kaymakamı Dr. İsmail Gündüz, Adapazarı Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halis Belen, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Ali Kaba,  Hızırtepe Mahalle Muhtarı Bedri Arslan, Camili Mahallesi Muhtarı Yunus Özçelik ile ada yöneticileri ve mahalle sakinleri katıldı.

Çocuklarımız diktiğimiz bu ağaçların gölgesinde oturacak

Törende vatandaşlarla birlikte fidan diken Kaymakam Dr. İsmail Gündüz, ileride daha da iyi yaşanılabilir yeşil bir Yenikent oluşması için yapılan bu etkinlik, güzel bir girişim. Yenikent, dikilen yeni fidanlarla, büyüyerek ve güzelleşerek gelişecek. Bu diktiğimiz ağaçlar herkese bir katkıda bulunacak. Örneğin 10 yıl sonra baktığımızda çocuklarımız veya da torunlarımız diktiğimiz bu ağaçların gölgesinde oturacak. Ağaçlandırma çalışmasına katkıda bulunan Orman Bölge Müdürlüğüne ve Camili muhtarlığını tebrik ediyoruz” dedi.

İsteyen vatandaşlara da ücretsiz fidan verebiliriz

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halis Belen ise, 2008-2012 yılları içerisinde genelge ile birlikte vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştirdik ve bir çok alanda hatıra ormanı oluşturduk. Şimdi ise yine isteğe göre dağıtımlara devam ediyoruz. Bunun yanında okul, cami gibi yerlere de ücretsiz fidan verirken, isteyen vatandaşlara da ücretsiz fidan verebiliriz. Bugün bu bölgeye çınar, sedir, iç budak ve akça ağaç oluşan 250 adet fidan dikimi gerçekleştirdik. Bu sadece Yenikent’e özel bir durum değil, başka mahallelerde de fidan dikimi gerçekleştiriyoruz, Bu diktiğimiz fidanları korumalıyız. Ağaçlarımızı ormanlarımızı koruyalım. Özellikle mesire alanlarında yapılan piknikten sonra, yaktığımız ateşi söndürmeden ayrılmamalıyız” diyerek, vatandaşları uyardı.