Vali İrfan Balkanlığoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu ile Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Vedat Tezbiten, Halk Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Koray Keskin, okul müdürleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı sergide; Osmanlı sancakları, nişanları, madalyaları ile Osmanlı sanatından gümüş, çini, cam işlemeciliği, filografi ve dönemi yansıtan rölyef çalışmalarından örnekler sergilendi.

Yenikent Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Karataş, Müdür Yardımcıları Figen Alabaş, Hasan Bütün, Ekrem Keser, Alptekin Salman ile Eğitmen Can Özcan ve kurs öğretmenlerinin ev sahipliği yaptığı Osmanlı Sergisi büyük beğeni topladı.

Her köşesinde Osmanlı dönemini yansıtan birbirinden güzel çalışmaların yer aldığı sergide en büyük ilgiyi Yeniçeri kıyafetleri giyen kursiyerler gördü. Sergiye katılan davetliler Yeniçerilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Serdivan AVM’de vatandaşların beğenisine sunulan Osmanlı Sergisinin açılışına katılanlar arasında yer alan Yenikent Halk Eğitim Merkezi emekli müdürü Fevzi Gökcan, Gazeteci Cevdet Güngör, emekli eğitimci Eyüp Sabri Tuncer ve diğer davetliler, serginin her yönden çok güzel olduğu yönünde görüşlerini ifade ettiler.