Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Münevver Nayir’in yanı sıra; Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal ve eşleri, Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel, İŞ-KUR İl Müdürü Tekin Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, 15 Temmuz Camili Mahallesi Muhtarı Yunus Özçelik, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Çocuklar ve gençlerden oluşan Halk Oyunları Ekiplerinin birer gösteri sunduğu programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yenikent Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Eyüp Yazıcı, kurum faaliyetleri kapsamında sanattan spora birçok dalda usta öğreticileri kursiyerlerle bir araya getirdiklerini ve farklı dallarda kurslar verdiklerini, 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde resim öğretmenleri ile birlikte bu yıl özel bir proje hazırlayarak 'Konuşan binalar' çalışması yaptıklarını ve bu eserlerin hizmet binası içerisinde yer aldığını, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Genel Kurslar kapsamında 329 kurs ile 4124 kursiyere ulaşıldığını, Mesleki ve Teknik Kurslar kapsamında 259 kurs ile toplam 3722 kursiyere ulaşıldığını, Okuma ve Yazma Kursları kapsamında 29 kurs ile toplam 93 kursiyere ulaşıldığını, toplamda ise şimdiye kadar kurumlarında toplamda 617 kurs açıldığını ve toplam 7939 kursiyere eğitim verildiğini ifade ederek, Halk Eğitim Merkezinde 510 açık liseye, 605 tane de açık ortaokula kayıtlı öğrencileri bulunduğunu, bu öğrencilerinin her türlü iş ve işlemlerini gerçekleştirirken, birçok proje ve seminer faaliyetlerinin de halen devam etmekte olduğunu söyledi.

“Kültürümüzden ve tarihimizden büyük güç alıyoruz”

Serginin açılışında hep birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir; “Milli Eğitim Teşkilatı olarak bizler okul çağındaki nüfusa örgün eğitim kurumlarımızda eğitim veriyoruz ve her yaştan insanımıza da kurslarımızda, usta öğreticilerimizin nezaretinde bilgi ve beceri kazandırmaya çalışıyoruz. Bu topraklar üzerinde sahip olduğumuz en büyük güç, kültürümüzden ve tarihimizden aldığımız güçtür. Kültürümüze ve tarihimize ait olan değerleri yaşatmak en önemli görevimiz ve geçmiş ile bugünümüzü geleceğe aktarmamız da bu topraklarda olmamıza katkı sağlayan en önemli sigortadır. Biraz önce program akışı içerisinde yer alan ve çocuklarımız ile gençlerimizden oluşan Halk Oyunları ekipleri kültürümüzün en güzel örneklerini sergilediler, biraz sonra da açılışını yapacağımız sergideki renklerde ve nakışlarda yine kültürümüzün güzel örneklerini yaşatmak için gösterilen gayreti göreceğiz. Her ikisi de her türlü takdire ve övgüye değer güzelliklerdir. Burada yürütülen faaliyetlerin asıl kahramanlarını kursiyerlerimiz olarak görüyoruz. Onların talepleri olmadığı sürece buralar boş kalır, böyle bir emek ve gayret de ortaya çıkmaz. Onlardan gelen her türlü talebi değerlendiren usta öğreticilerimiz bu topraklar üzerindeki kültürümüzün canlı kalmasını sağlayacak örnekleri verip, tüm birikimlerini kursiyerlere aktarmaya çalıştıkları için onlar da bizim gözümüzde kıymetlidir. Kamu kurum ve kuruluşlarımız da, önemli bir işbirliğinin ürünü olan bu faaliyetlere halkımızı ortak ederek güzel örnekler vermeye gayret gösteriyorlar. El emeği, göz nuru eserlerle vatandaşlarımız kendilerini faydalı hissetmeye, üretici olmanın zevkini tatmaya buralarda ulaşıyorlar. Bu sergideki eserlere zamanını harcayıp emek verenleri tebrik ederken, bu serginin açılışına katılan herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki kursiyerlerinin eserlerinden oluşan serginin açılış kurdelesini eşi Münevver Nayir ve protokol üyeleri ile birlikte kesen Vali Ahmet Hamdi Nayir, usta öğreticiler ve kursiyerlerden bilgiler aldıktan sonra serginin pasta kesimini de gerçekleştirdi. 152 usta öğreticinin eğitim verdiği ve yüzlerce eserin yer aldığı Yenikent Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yılsonu sergisi 18 Haziran tarihine kadar gezilebilecek.