Köy meydanında iftar yemeğine, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, köy muhtarları ve 3 bine yakın kişi katıldı. Beraberlik ve dayanışmayı artırmak amacıyla düzenlenen iftar programında köylülerin birbirleriyle yaptıkları sıcak ve samimi sohbetler kaynaşmanın en güzel göstergesi oldu.

İftara gelen vatandaşlar da çok mutlu olduklarını belirterek, bu geleneğin devam etmesini dilediler.

İftara katılan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, “Yenice köyündeyiz ve muazzam bir katılım var. Ramazanda bu gibi faaliyetler her yerde oluyor ve vatandaşlarla iftar açmak ramazanın maneviyatına da çok uygun. Ramazanı dolu dolu geçiriyoruz, bizler de belediye olarak şehrimizin her köşesinde iftar çadırları kuruyoruz ve vatandaşlarımıza iftar veriyoruz. Ramazanı ağız tadıyla geçiriyoruz” dedi.


Yenice Köyü Muhtarı Hikmet Askıoğlu, bu yıl ikinci geleneksel iftarı düzenlediklerini dile getirerek, “İftarımız oldukça kalabalık bir şekilde yapıldı. İftarımıza komşu köyden ve bürokratlardan da katılım oldu. Bu geleneği sürdürmek istiyoruz” diye konuştu. İftar sonrasında havai fişekler atılırken, dilek balonları uçuruldu. / Mehmet KARAKAŞ