Başkan Ekrem Yüce’nin başkanlığında toplanan mecliste 3 ilave ile 64 gündem maddesi karara bağlandı. 

“Depreme hazırlık için çalıştaylar düzenleyeceğiz”
Barış Pınarı Harekâtı bölgesi olan Resulayn’da şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “salı günü olağanüstü meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Bin yataklı şehir hastanesi için yaptığımız oylama sonucunda imar komisyonuna havale edilen imar değişikliğinin kabulünü inşallah bugün hep birlikte oylayacağız. Alacağımız kararla birlikte hastane yapım işi hızlanacak inşallah.Malumunuz geçtiğimiz hafta bir çalıştay serisini başlattık: “Depreme Hazırlık ve Kentsel Dayanıklılık” çalıştay serisi. Çalıştaylardan sonra ortaya çıkan sonuçlar raporlanacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olası deprem, afet ve risk yönetim çalışmalarıyla entegre edilecek. Çalışmalar tamamlandıktan sonra hazırlanan rapor kamuoyu ile paylaşılacak ve şehrimizin depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm planı tam anlamıyla hayata geçirilecektir” dedi.

“Mücadelemiz devam ediyor”
Koronavirüs ile mücadele için tüm ekipleriyle sahada olduklarını ifade eden Başkan Yüce, “Pandemi sürecinde belki de en büyük cefayı çeken filyasyon ekiplerimiz için Büyükşehir Belediyemizin 10 aracını İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis ettik. Maske ve dezenfektan dağıtımlarımız devam ediyor. Toplu ulaşım da zabıta ekiplerimiz denetimler gerçekleştiriyor. Ortak kullanım alanları sık sık dezenfekte ediliyor.Ancak tüm bunların yanında maalesef sayılar her geçen gün artmaya devam ediyor. Virüs ile mücadelede başarılı olmak istiyorsak kişisel gayretimizi gözden geçirmeliyiz. Kişisel temizliğimize dikkat etmek zorundayız. Maske kullanmayı ihmal etmemeliyiz. Sosyal mesafemize özen göstermeliyiz. Hepimize bu konuda büyük iş düşüyor. Önce kendimizi sonra çevremizi sık sık uyarmalıyız. Virüsün bir an önce atlatılması için daha çok dikkat etmeliyiz” dedi.

Yeni ticaret merkezi için adım atılıyor
Yeni bir projeye başladıklarını duyuran Başkan Yüce, “AKOM’un önünde eski hizmet binalarımızın olduğu alana bir Ticaret Merkezi inşa ediyoruz. Ticaret Merkezi ile Eğitim Araştırma Hastanesi çevresinde yoğunlaşan eczane ve medikal sektörü için alternatif bir mekân inşa edeceğiz.Ticaret merkezinin alt katındaki 80 araçlık otopark da bölgedeki parklanma ve trafik sorunu için kolaylık sağlayacak. Ticaret merkezi içerisinde 58 ofis, 30 dükkân olmak üzere 88 bağımsız alan olacak. Toplamda 10 bin 766 metrekare alan üzerine inşa edilecek ve bölgenin ticari hayatına yeni bir soluk kazandıracak Ticaret Merkezinin proje çalışmaları sürüyor. İnşallah en kısa zamanda ihale süreçlerini başlatacağız. Ticaret merkezimizin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Gündem Maddeleri
1, 2, 6 ve 10. Maddeler oy çokluğu olmak üzere 1. Maddeden 22. Maddeye kadar olan gündem maddeleri imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. 23. Maddeden 48. Maddeye kadar olan gündem maddeleri imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. 49, 50 ve 51. Kamu yararına yatırımı ilgilendiren gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.  52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ve 61. Gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. 62. Gündem maddesi imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. 63. gündem maddesi imar ve hukuk komisyonuna müştereken havalesi oy birliği ile kabul edildi. 64. gündem maddesi plan bütçe komisyonuna havale edildi.