AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Memur-Sen Sakarya Şubesinin düzenlediği “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” adlı programa katıldı. Orhangazi Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Başkan Kılıç’ın yanı sıra Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Erol Aydın, Memur-Sen Sakarya Şube Başkanı Ahmet Öksüzali, Memur-Sen’e bağlı 11 iş kolunun başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

“Referandumda evet diyeceğiz”
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Sakarya Şube Başkanı Ahmet Öksüzali, “15 Temmuz’da ilk tepkiyi veren ve her zaman darbelerin karşısında duran bir sendikanın temsilcileri olarak gurur duyuyoruz. Yapılacak olan referandumda da birliğimize ve dirliğimize kasteden bütün hainlerin karşısına dikilerek ‘EVET’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.


“Memur-Sen her zaman seçilmiş iradenin yanında”
Memur-Sen Konfederasyonunun her zamanda desteklerini gördüklerini belirten AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç ise, “Memur-Sen en zor zamanlarda dahi seçilmiş iradenin yanında durmuş ve asla taviz vermemiştir. Memur-Sen’in bu dik duruşunu sadece 15 Temmuz’da değil; FETÖ’nün diğer bir darbe girişimi olan 17-25 Aralık’ta, AK Parti’mizin kapatma davasında ve E-Muhtıra yayımlandığında da gördük ve desteklerini hissettik. Nisan ayında yapılacak referandumda ‘EVET’ kampanyasını destekleyen ve bulunduğu her ilde anlatan Memur-Sen camiasına yürekten teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.



“Darbelere geçit verilmeyecek”
Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye’de darbelerin önüne geçileceğinin altını çizen Başkan Kılıç, “Türkiye bugüne kadar sürekli darbe anayasalarıyla yönetildi. Bu darbe anayasalarının çilesini hep milletimiz çekmiştir. Maalesef ki yapılan darbeler parlamenter sistemdeki eksikliklerden kaynaklandı. İnşallah referandum sonrasında darbelere yol açan sistemden kurtulup, milli ve bağımsız bir hükümet sistemine geçiş yapmış olacağız” dedi.




“Sefer bizden zafer Allah’tan”
Referandum için tüm Türkiye’de çalışmalarının sürdüğünü ve 16 Nisan’da sandıktan ‘EVET’ çıkması için son güne kadar çalışacaklarını ifade eden Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen da, “15 Temmuz’da olduğu gibi ülkemizin birlik ve beraberliği söz konusu olan bu referandum için yine sahaya indik. Dost da düşman da iyi bilsin; Allah var gam yok. Sefer bizden zafer Allah’tandır” şeklinde konuştu.

Program sonunda İl Başkanı Fevzi Kılıç, Memur-Sen camiası ile hatıra fotoğrafı çektirerek salondan ayrıldı.