İl Müdürlüğüne bağlı müdürlerle video konferans yöntemiyle bir toplantı yapan Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde Sakarya olarak tedbirleri elden bırakmadan yeni normalleşme ve kontrollü sosyal hayata sorunsuz bir şekilde girdiklerini vurguladı.

Müdür Özsoy ilk olarak yurt müdürleriyle il müdürlüğü hizmet binasında toplantı yaptı ve pandemi sürecinde alınan tedbirleri ve gelecek dönemde yapılacak çalışmaları değerlendirdi.
“Yurtlarda sorun yaşamadık”

Yurt müdürleriyle yapılan toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde en etkili tedbirleri Sakarya olarak ivedilikle hayata geçirdiklerini söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, “14 günlük sosyal izolasyon ve sağlık tedbirleri kapsamında yurtlarımızda misafir ettiğimiz vatandaşları evlerinde gibi hissettirdik. Ramazan ayında da misafirlerimize iftar ve sahurda ikramlarda bulunduk. Mini konserler, doğum günü kutlamaları ve çeşitli aktivitelerle vatandaşlarımızı evlerine sağlıklı ve mutlu bir şekilde yolladık. Tüm bu süreçte de paydaşlarımızla birlikte koordineli bir şekilde çalışarak Türkiye’nin yükünü omuzladık” dedi.


Online spor faaliyetleri

16 İlçenin Gençlik ve Spor İlçe Müdürleri, 6 Gençlik Merkezi Müdürü ve Gençlik Liderleri ile video konferans yoluyla toplantı yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından pandemi sürecinde sporcularımızın ve vatandaşlarımızın sağlığı için tesislerimizi bir süreliğine kapatmıştık. Bu zaman zarfında da tüm vatandaşlarımıza, antrenörlerimiz, liderlerimiz ve alanında uzman arkadaşlarımızla Online olarak spor, eğitim, kültür, sanat faaliyetleri ve antrenmanları gerçekleştirdik. Sporcularımız antrenmanlarına evlerinde devam etti. Yeni normalleşme ve kontrollü sosyal hayata 1 Haziran itibariyle geçiş yapıyoruz. 1 Haziran’dan sonra bireysel spor faaliyetleri için tüm tesislerimiz açık olacaktır.  2019 yılını tesislerimize bakım ve onarım yılı ilan etmiştik. 2020 yılında da tesislerimizde bakım ve onarım devam ederken, Sakarya’ya yeni tesisler kazandırmak için çalışmalara başladık. Öncelikli olarak 120 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun kapalı pistini Sakarya’ya kazandırdık. Yeni Sakarya Stadyum içerisinde ve çevresinde hayata geçirdiğimiz Yaşayan Stat projesininde de yapmayı planladığımız 22 salonunun 12 tanesini bitirdik. Tüm İlçelere yapacağımz spor tesisleri ile Sakarya’nın 2050 yılına kadar olan spor alt yapısını hazırlamış olacağız” diye konuştu.

Gençlik ve Kamp Merkezi müjdesi

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, “Hendek, Kaynarca, Kocaali ve Pamukova ilçesinde açtığımız Gençlik Merkezleri ile birlikte daha önce 2 olan Gençlik Merkezi sayımızı da 6’ya çıkardık. Öncelikli olarak Sapanca, Geyve, Karasu ve Akyazı başta olmak üzere, Adapazarı, Erenler, Yenikent ve Arifiye’ye de Gençlik Merkezi yapmayı hedefliyoruz. Arifiye İl Ormanı ve Pamukova Bakacak’ta Gençlik Kamp Merkezleri içi n çalışmalarımız sürüyoruz. Bunun yanı sıra Hendek Belediyesi ile Hendek’teki kamp alanı için görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.
Güçlü bir geri dönüş

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak pandemi sonrasına Yeni Normalleşme ve Kontrollü Sosyal Hayata hazır olduklarını söyleyen İl Müdürü Arif Özsoy, sözlerini şöyle tamamladı, “1 Haziran 2020 tarihi itibariyle tüm tesislerimiz, pandemi olmamış gibi tüm vatandaşlarımıza hizmet verebilecek şekilde hazırdır. Daha önce tesislerimizin bakım ve onarımını yapmıştık. Pandemi sürecinde kapalı olan tesislerimizin tüm dezenfekte işlemlerini yaptık.  Moral ve motivasyonumuz yüksek tutalım. Online yarışmalarda Türkiye dereceleri yaptık. Ertelenen İl içi ve İl dışı organizasyonlara, Sakarya olarak güçlü bir geri dönüş yapacağımıza inanıyorum. Tüm bu süreci Siz değerli Müdürlerimiz, İl Müdürlüğümüz Personelleri ve tüm paydaşlarımız ile birlikte başarılı bir şekilde tamamladık Hepinize teşekkür ediyorum.”

Arif Özsoy’a Teşekkür

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’un düzenlediği toplantıya katılan Yurt Müdürleri, Gençlik ve Spor İlçe Müdürleri ve Gençlik Merkezi Müdürleri de Pandemi sürecinde yaptıkları faaliyetler hakkında İl Müdürüne bilgi verdiler. Müdürler, kendilerine desteklerinden dolayı İl Müdürü Arif Özsoy’a teşekkür ederek, pandemi sonrası yeni normalleşme ve kontrollü sosyal hayata hazır olduklarını söylediler.