Rektör Elmas’ın mesajı şöyle:

“Sevgili öğrenciler;
Uzun ve yorucu bir sınav maratonunu başardınız, doğru ve isabetli bir tercihle Sakarya Üniversitesi ailesine katıldınız. Aramıza katıldığınız için teşekkür ediyor, üstün başarınızdan dolayı kutluyorum.
Üniversiteler, sadece profesyonel meslek sahibi insanların yetiştirildiği yerler olmayıp, çalışma hayatınızda gerekli bilgi, beceri ve yetkinliklerin yanı sıra, kişiliğinizi oluşturacak entelektüel birikimi de sağlayan kurumlardır.

Üniversitemiz, temellerinin atıldığı 1970 yılından bu yana, hemen her alanda dünya standartlarında eğitim veren bir üniversite konumuna gelmiştir. Yükseköğretim alanında dünyada yaşanan gelişmeleri ve değişimleri yakından izlemekte ve örnek uygulamalar yapmaktadır.
Sakarya Üniversitesi olarak hedefimiz, değerlerine bağlı, omurgası sağlam, analitik düşünen, dünyaya açık, sosyal iletişim becerileri yüksek, başka disiplinlere açık, değişime ayak uydurabilecek, liderlik kabiliyetleri güçlenmiş nitelikli mezunlar yetiştirmektir. Türkiye’nin 2023 ve sonrası hedeflerine ulaşması, üniversitelerin bu niteliklere sahip özgür bireyler yetiştirmesiyle mümkün olacaktır. Bu niteliklerle yetişen gençler gelecekte ülkenin yönetiminde söz sahibi olacaklar ve dış ülke algısını yönetme konumuna geleceklerdir.

Üniversitemizin çalışma ortamları, akademisyenler, altyapı, yönetim felsefesi ve diğer tüm etkinlikler bu anlayış çerçevesinde şekillenmektedir.
Sakarya Üniversitesi, eğitim alanında, Avrupa Birliği tarafından verilen AKTS Etiketi ve Diploma Eki Etiketini ikinci kez alan tek üniversitedir. Üniversitemizin  bölümleri ülkemizin ve dünyanın herhangi bir kuruluşundan akredite olmaya hazır durumdadır. Ayrıca dünyanın saygın ödüllerinden biri olan “EFQM Mükemmellik Ödülü” ile başarısının kalıcılığını belgelemiştir. Üniversitemiz, uygulanan hedef ve sonuç odaklı yönetim modeli ile son 5 yılda biri Avrupa Kalite Ödülü olmak üzere yönetim alanında 6 ödülün sahibidir.
Sakarya Üniversitesi, 2009 yılından bu yana Türkiye’de ve dünyada üniversitelerin akademik sıralamasını yapan kuruluşlara göre 5 yıl önce 70. sırada bulunan üniversitemiz, bu yıl açıklanan sonuçlara göre 15 ila 30. sıralara yükselmiştir.

Sevgili öğrenciler,
Bir üniversite olarak öğrencilerimize karşı öncelikli sorumluluğumuz elbette, yüksek nitelikli bir eğitim ve öğretim aracılığıyla hayatlarınızın en verimli dönemlerinden birinde sizlerle birlikte yeni bilgiler üretmektir.  Ayrıca eğitim ve öğretim döneminiz boyunca üniversitemizde ve şehrimizde kültürel, entelektüel, iletişimsel, sportif anlamda daha nitelikli bir çevreyle sizleri buluşturmak konusunda da imkânlar dâhilinde sizlere destek olmak temel amaçlarımızdan biridir. Yaşadığımız bilgi çağında kampüs içi ve dışı ortamların sürekli öğrenmeyi destekleyecek bir atmosfere sahip olmasını önemsemekteyiz. Bu konuda kampüs içindeki ortamların nitelik ve nicelik olarak çoğaltılması ve çeşitlendirilmesi konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Elbette, kampüs dışında da Sakarya şehri, sürekli gelişen imkânları ile sizi en iyi şekilde ağırlamaya hazırdır. Eğitim ve öğretimin sadece sınıfta yapılan bir etkinlik olmaktan çıkmaya başladığı günümüzde, öğrencinin eğitim ve öğretim hayatı boyunca seçtiği yaşam alanlarının niteliği de, çağımızın temel kavramlarından olan sürekli öğrenme, inisiyatif kullanma, kolektif çalışma, paylaşma kültürü açısından önemlidir. Bu açıdan bakıldığında, seçtiğiniz üniversite, fakülte ve bölüm kadar, seçeceğiniz yaşama ortamı da sizin geleceğinize etkide bulunacaktır. Bu doğrultuda üniversitemiz çevresinde ve şehrimizde sizlere sunulmuş olan yerleşme, barınma mekânlarını seçerken, öğrencilerin birbirlerinden izole yaşadığı mekânlar yerine, sundukları ortak yaşam ve hizmet alanlarıyla yukarıda ifade ettiğimiz katma değerleri de sizlere kazandıracak mekânları tercih etmenizi öneriyoruz.
Hayatınızı şekillendireceğiniz bu en önemli evrede, üniversitemizin tüm çalışanları yanınızda olacaktır.
Sakarya Üniversitesi ailesine katıldığınız için tekrar kutluyorum.”