1 Kasım Genel Seçimlerinin ardından temeli atılan 101 milyon lira değerindeki yatırımlar arasında da yer alan projede gelinen son noktayı açıklayan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Yeni İtfaiye Binası’nda imalat çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Projede 1. kat işlemlerinde artık sona yaklaştık” diye konuştu.

Kısa Sürede Uzun Mesafe

Oktar, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun talimatları doğrultusunda İtfaiye Teşkilatımıza yeni bir bina kazandırmak için çalışmalara başlamıştık. Kısa süre önce toplam değeri 101 milyon lira olan yatırımlar ile birlikte temeli atılan projede kısa sürede uzun bir mesafe aldık. Ekiplerimizin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah hedeflediğimiz sürede projeyi Sakarya’ya kazandıracak, afet yönetim altyapımızı güçlü bir hizmet ile buluşturmuş olacağız” diye konuştu.

Çok Fonksiyonlu Bir Proje

Ali Oktar açıklamalarına şöyle devam etti; “Projeyi daha önce de kamuoyuyla paylaşmıştık. Yeni merkez içerisinde 10 araçlık büyük bir garaj, misafirhane, teknik büro, lokal servis, basketbol sahası ve toplantı odaları yer alacak. Yaklaşık 13 bin metrekarelik alanda devam eden çalışmalarımız kapsamında 4 bin metrekarelik alana da sentetik saha kazandırılacak. Çok fonksiyonlu bir proje hedeflemekteyiz. Hem spor yapılabilecek alanların çoğalması açısından hem de İtfaiye Teşkilatımızı modern ve çağın gerekliliklerine uygun ekipman ve son teknoloji sistemlerle buluşturmak için büyük bir proje inşa ediyoruz.”