Genel Sekreter İbrahim Pehlivan, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ve Sakarya Hal Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Çuhadar’ın eşlik ettiği ziyarette projede gelinen son nokta hakkında bilgiler alan Başkan Toçoğlu, ekiplere çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Bölgenin en büyük hali

Sakarya Hal Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Çuhadar, “Bölgenin en büyük hal kompleksi olan proje sektörümüze büyük bir katkı sağlayacak. Ana ulaşım arterlerine yakınlığı da potansiyeli oldukça arttıracak. Esnafımız için en iyisinin olacağı projemizi hep birlikte hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah kısa sürede tamamlanacak çalışmalarla sektörümüz yeni yerinde hizmet sunmaya başlayacak” dedi.

Yeni halde sona doğru

Arifiye Aşağıkirazca’da örnek bir çalışmaya imza attıklarını vurgulayan Başkan Toçoğlu, “80 dükkan ve bir idari binanın yer aldığı tesisimizde altyapı imalatları tamamlamıştık. 96 bin metrekarelik alan üzerine kurduğumuz tesisimizde idari binada sona yaklaştık. Esnafımızın hizmet sunacağı dükkanlar için tamamlanmak üzere. İnşallah tüm gereklilikleriyle en kısa süre içerisinde tamamlayarak sektör esnafımızın kullanımına sunacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Yap-İşlet-Devret modeli

Türkiye’nin ilk Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçirilen bölge hali olduğuna işaret eden Başkan Toçoğlu, projenin pek çok avantajıyla öne çıktığını belirtti. Toçoğlu, “Sebze ve meyve sektörüne yeni bir soluk kazandıracak projemiz ana ulaşım arterlerine hakim bir konumda yer alıyor Öte yandan artan cazibe dolayısıyla müşteri potansiyelini de arttıracak. Böylelikle şehrimiz tarımına, çiftçisine, üreticisine de büyük bir katkı sunmuş olacağız” dedi.