Spor Şehri Sakarya’da, tamir ve tadil edilerek günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanan toplam 6 Gençlik Merkezi, gençlerin sosyal etkinliklerine alternatif olacak şekilde vatandaşların hizmete sunuldu.
Sakarya yeni sistemle coştu

KYK ve Spor İl Müdürlüklerinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrası birleşmesiyle Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sakarya ve ilçelerinde Gençlik Merkezi açmak için büyük bir uğraş vererek Hendek ile Pamukova’da, Kocaali ile Kaynarca’da belediyelerden tahsis ettiği binaları Gençlik Merkezi olarak Sakarya’nın hizmetine sundu.

Hendek Gençlik Merkezi

Hendek İlçesi Başpınar Mahallesi’nde bulunan bina Hendek Gençlik Merkezi olarak gençlerin hizmetine sunuldu.Türkiye'nin en fonksiyonel Gençlik Merkezlerinden birisi olmaya aday olan Hendek Gençlik Merkezi bünyesinde bulunan yüzme havuzu, fitness salonu, pilates salonu, konferans salonu, tiyatro salonu, sinema salonu, 7 derslik, has oda ve okçuluk parkuru ile gençlerin hizmetine girdi.

Kaynarca Gençlik Merkezi

Kaynarca Belediye Başkanlığına ait olan taşınmazın Gençlik Merkezi olarak kullanılması Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından uygun görüldü. Çevresinde bir çok eğitim kurumu bulanan ve konumu itibariyle ilçe sakinlerinin direkt ulaşabilecekleri Kaynarca Gençlik Merkezi, 6 derslik ve 1 has odası ile gençlere gerekli çalışmalar yapılıp hizmete açıldı.

Kocaali Gençlik Merkezi

Kocaali İlçe Merkezinde ve hâlihazırda Belediye Gençlik Merkezi olarak kullanılan 2 katlı taşınmaz da Gençlik Merkezi olarak kullanılması Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından uygun görüldü. Sakarya’nın sosyolojik yapısı itibariyle en renkli ilçesi Kocaali’de açılan Gençlik Merkezi, has oda, 2 derslik ve 2 bireysel salon ile gençlerin sosyal etkinliklerine alternatif olacak şekilde tasarlandı.

Pamukova Gençlik Merkezi

Pamukova İlçesinde bulunan Gençlik Merkezi de her kesimden insana hitap edebilecek, ulaşımı rahat bir mevkide, has oda, 9 derslik ve diğer etkinlik alanları ile gençlere hizmet veriyor.

Sakarya Gençlik Merkezi

Serdivan Mehmet Akif Ersoy Caddesinde bulunan İl Müdürlüğü eski hizmet binası Sakarya Gençlik Merkezi olarak gençlerin hizmetine açıldı. Tamir ve tadil edilerek günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilecek hale getirilen Sakarya Gençlik Merkezi, has oda, 2 güzel sanatlar atölyesi , bilgisayar atölyesi, eğitim atölyesi, toplantı salonu, sosyal uyum salonu, kafetarya, bahçesinde okçuluk alanı, voleybol alanı ve bahçe satrancı ile gençlerin kullanımına sunuldu.

Serdivan Gençlik Merkezi

Serdivan Kampüs yolu üzerinde bulunan Serdivan Gençlik Merkezi’nde ise bakım ve onarım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sakarya’nın Üniversite ilçesi olarak bilinen ve son yıllarda gelişimi ile büyük atılım sağlayan Serdivan’daki Gençlik Merkezi de has oda, 5 derslik, sinema salonu, konferans (tiyatro) ve kafetarya bahçesinde ise basketbol, futbol ve voleybol sahası ile gençlere hizmet veriyor.

Tüm tesisler elden geçiriliyor

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy; tüm tesislerin bakım ve onarımdan geçirildiğini belirterek, “Spor şehir Sakaryamızda spor ve yurt hizmetlerindeki başarılı çalışmalarımızı Gençlik Hizmetlerinde de sürdürmekteyiz. İl genelindeki tüm tesislerimizi tamir ve tadil ederek 2020 yılına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, yenilenen tesisler ile girecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Araştıran, üreten gençlik

İl Müdürü Arif Özsoy, Sakarya’da daha önce 2 olan Gençlik Merkezi sayısının 6’ya çıkarıldığını söyleyerek, “Gençlik Merkezlerimizde milletine sevdalı, hür düşünebilen, milli ve manevi değerlerine bağlı, Cumhuriyet ve demokrasiyi benimsemiş, donanımlı, soran, araştıran ve üreten bir gençlikyetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.