2018 yılı için 200 kişiyi kapsayan eğitimlerin ikinci etabı KOGEB Sakarya İl Müdürlüğü Salonu’nda devam ediyor. İkinci 20 kişilik girişimci adaylarına, Girişimci İşadamları Derneği (GİADER)’in iş uzmanı Serdar Demirbilek tarafından iş tüyoları ve girişimcilik anlatılıyor.

Eğitim alan girişimcileri ziyaret eden Oda Başkanı Ahmet Akdardağan, kendi işini kurmak ve geliştirmek isteyenlere yönelik ücretsiz olarak 32 saatlik eğitim verilen eğitimlere gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Yıl sonuna kadar 200 kişiye eğitim verileceğini belirten Başkan Akdardağan, “Bu eğitimler ile adaylar kendi iş fikirlerine yönelik iş planları hazırlayarak deneyim kazanacaklar. Eğitimlere katılan herkese günlük 20 TL ücret ödeniyor. Geleceğin yeni esnaflarını ve ustalarını yetiştirmek, mesleğimizi geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Amacımız gençleri ve iş kurmayı düşünenleri cesaretlendirmek, motive etmek ve iş planlarını hazırlamalarına yardımcı olmaktır” dedi.

Sakarya Bakkallar Odası bünyesindeki bu eğitimlere katılanlara KOSGEB Müdürlüğü tarafından girişimcilik sertifikası verilecek. Büyük bir heyecan içerisinde süren eğitimlerin verimli geçtiğini söyleyen Başkan Akdardağan, “Bize ve geleceğin patronlarına bu imkanın sağlanmasında büyük katkı sunan İş-Kur İl Müdürümüz Tekin Kaya’ya ve İş Uzmanı Serdar Demirbilek ile ekibine tekrar teşekkür ediyoruz” diye konuştu.