Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’nın 24 Nisan 2015 ve 12 Şubat 2016 tarihlerinde polis evinde yaptığı ve gizli olarak çekilerek, internet ortamında paylaşılan ses kayıtları, FETÖ ile yaptığı mücadelede ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkardı.

“Ben görev vermem”
Sakarya’nın yeni Emniyet müdürü Eyüp Pınarbaşı, 24 Nisan 2015 tarihinde yaptığı konuşmada, FETÖ’nün emniyet teşkilatını nasıl ele geçirmeye çalıştığını anlatıyor. Hiç kimseden korkusu ve çekincesi olmadığını belirten Pınarbaşı, “Süreç çok ateşli geçiyor, bir savaş var. Savaşın olmadığını söyleyecek bir babayiğit var mı burada? Hala devam ediyor ve yüksek değerlendirme kurulu, sınavı kazanmış olmalarına rağmen birçok arkadaşı, birçok arkadaşı değil 93 devresini veya terfi sırası gelen arkadaşları, ortalık durulsun ondan sonra terfileri veririz diye terfi ettirmedi. Ama bir takım yerlerin telkinleriyle bazı arkadaşlar gittiler rütbelerini aldılar. Bu arkadaşların hiçbirine ben görev vermem. Görevde olanları da görevden aldım ve dava açmayan arkadaşları da hepsini vekaleten müdür yardımcısı yaptım. Yani arkadaşlar devlet ile savaş olmaz. O zaman söyledim, kafayı duvara toslarsın.  Maalesef bu ülkede bu cezalar verilmediği için bunlar her gün yeni bir oyunla ortaya çıkıyor. Ama devleti yönetenler de anlayacaklar ki bir gün bunlarla böyle mücadele edilmez. Sonunda bizim dediğimiz yere gelecekler. Nitekim söylemeye başladılar. Bu yol yol değil” şeklinde konuşuyor.

“Gönderiyorsun geri dönüyor”
Pınarbaşı sözlerini, “Adam görevini doğru düzgün yapmıyor veya başka şeyler peşinde.  Adamı gönderiyorsun, ne güzel sistem kurmuş gidiyor idare mahkemesine geri dönüyor. Ya arkadaş burada sağlıklı bir işin yürümesi mümkün mü? Dünyanın neresinde böyle bir devlet organizasyonu var? Yemin ediyorum Türkiye Cumhuriyeti Devleti kadar böyle yapılara geniş relaks bir devlet olamaz. Avrupa’da bile bir ülke böyle örgütle karşılaşsa yemin ediyorum hepsini Almanya’da Baader Mynhof çetesine yaptığını yapar. Hiç acımaz. Biliyorsunuz değil mi, bir gecede hepsini yok etti Almanya. Baader Mynhof çetesi bir gecede yok oldu. Hepsi bir gecede intihar etti” diyerek sürdürüyor.

“Çeteyle nasıl mücadele edileceğini bilirim”
Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, yine Şanlıurfa polis evinde bu kez 12 Şubat 2016 tarihinde konuşuyor. Konuşması, bir kez daha gizli olarak kaydedilen Pınarbaşı, FETÖ’nün kendisine şantaj yaptığını belirtiyor, ancak kimseden korkusu olmadığını dile getiriyor.
Pınarbaşı, mahkeme kararıyla dönenlere görev vermeyeceğini tekrarladığı konuşmasında, “Emir ve talimatlarım kesin ve nettir benim arkadaş. Kıvırmam, yaptığım işin de arkasında dururum. Ben inanmadığım hiçbir şeyi yapmam. Mümkün değil yaptıramazsınız. Mahkeme kararıyla rütbe alana görev vermem. Hangi delikanlı görev verdirirse gelsin verdirsin. Sizin aldığınız mahkeme kararının benim nezdimde değeri yok ki. Örgüte, çeteye müzahir hakimin verdiği kararı ben uygulamam. Uygulatmam kardeşim, uygulatmam. Ne zannediyorsun? Oraya yazıyor, buraya yazıyor. Müfettiş geliyor. Kardeşim sizin ağa babanızla, şu anda gözaltında, ben baş komiserken mücadele etmişim. 37 seneyle yargılandım. Belki ceza da alabilirdim. Herkesin fikrine saygı duyarım ama devlet idaresinde, devlet görevinde verilen emir, yasa, tüzük, yönetmelik neyse onu uygulayacağız. Ama böyle bir devletin içine sızmış bir çeteyle de ben nasıl mücadele edileceğini bilirim. Ben yasa, tüzük, yönetmelik, şeref yerine göre uygulamak zorundayım, uygularım” ifadelerini kullanıyor.

“Benden haraç istiyorlar”
Terör örgütü FETÖ içinde yer alanların kendisine tazminat davası açtıklarını söyleyen Pınarbaşı, “Ben bir aksiyon adamıyım. Yeri ve zamanı geldi mi ne yapmam gerekiyorsa da onu hiç affetmem gereğini yaparım. Şimdi tazminat davası açıyorlar. Benden haraç istiyorlar. Kardeşim siz yanlış adamdan haraç istiyorsunuz. Gene ben iyi niyetliyim. Size neler yapardım. Sizin karşınızdaki kim? Çocuk mu? Geri zekalı mısınız oğlum? Haberimiz yok, açığa aldım yazmış. Zannediyor ben pısacağım. Kardeşim bak, beni dellendirmeyin. Kafanızı gözünü kırmaya başlarım. Viedo kaset istiyorlar, bilmem ne istiyorlar. Ne yapacaksın kaseti? Benden var, gelin vereyim size. Bütün konuşmalarım var bende, kayıtlı. Neyinizden korkacağım sizin?” şeklinde konuşuyor.

O dönemde kendisini cezaevine attırmakla tehdit ettiklerini de belirten Pınarbaşı, “Ben doğru yoldayım tamam mı? Ve bu devlet için, bu millet için gerekirse cezaevine de giderim. Beni evimden alıp da kodese sokacaklarmış. Tweet atıyorlar. Hadi gel, ….. delikanlıysanız. Buradan silahsız yürüyeceğim. Varsa bir delikanlı içinizde gelin hadi, var mısın? Çıkacağım şimdi, korumasız, silahsız gideceğim. Neyle korkutacaksınız beni” diyerek, FETÖ’den korkmadığını dile getiriyor.

Şehit cenazesinde de meydan okudu
Terör örgütü tarafından katledilen bir polis memurunun cenazesinde yaptığı konuşma ile de dikkat çeken Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, terör örgütünün FETÖ ile kol kola girdiğini dile getirdi.
Pınarbaşı, “Maalesef son yıllarda kanlan beslenen ancak barış ve kardeşlik sözlerini dillerinden düşürmeyen bu odaklar devletimizin tüm kurumlarına ve teşkilatımızın kılcallarına giren örgütle de kol kola girerek ihanet sarmalını genişletmişlerdir. Bu örgütün, teşkilatımız içine sızdırdığı uzantılarını kullanarak istihbarat faaliyetleri zafiyete uğratılmaya çalışılmış, ilimizin plaka tanıma sistemi, ağabeylerinden aldıkları talimatla kapatılarak asayiş ve terör olayları tırmandırılmaya çalışılmıştır. Bu örgüt tarafından Suruç’ta ki terör saldırısı fırsat bilinerek istihbarat ve terörle mücadele birimlerinin başında gecesini gündüzüne katarak cansiparane çalışan personelimiz gazete manşetleri ve televizyonlarından saatlerce isimleri zikredilerek hedef yapılmışlardır. Bunu yaparak neyi amaçladıklarını gayet iyi biliyoruz. Bütün bunlara rağmen devletimizin ve milletimizin bekası için son dönemde kol kola giren bu odaklar ve örgütlerle mücadeleyi şehitler versek de sonuna kadar sürdüreceğiz. Şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağını, timsah gözyaşı dökenler dahil herkes görecek. Bundan şehitlerimizin aileleri dahil hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi. / MEDYADETAY