Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serdivan’da inşası tamamlanan yeni bulvar projesine ismini verecek olan anket çalışmasının başladığını duyurdu. Kısa süre önce resmi sosyal medya hesabından takipçilerine çağrıda bulunan Başkan Toçoğlu, yeni bulvarda çalışmaların sonlandığını, projenin ismini ise Sakaryalılar ile birlikte belirleme arzusunu taşıdıklarını ifade etmişti. Bu kapsamda vatandaşların isim önerilerini alan Toçoğlu, en çok rağbet gören alternatif isim önerileri ile ilgili anket çalışması başlatılacağını açıklamıştı.

10 alternatif isim önerisi

Anket için isim önerilerinin belirlendiğini ifade ederek alternatifleri paylaşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Serdivan’da inşa ettiğimiz yeni bulvar projemize ismini verecek anket çalışmamızı bugün itibari ile başlatmış bulunuyoruz. Sosyal medyadan yaptığımız çağrıya hemşerilerimiz büyük destek sundular. Yüzlerce isim önerisi aldık. Arkadaşlarımız gerekli analizleri yaptılar ve bulvara adını verecek 10 alternatifi belirlediler. Ankette yer alacak isimler şunlar: Medeniyet, Millet, Aliya İzzetbegoviç, Kampüs, Necip Fazıl, Kültür, Akademi, Gazze, Kardeşlik ve diğer seçeneğidir.”


Anket için son gün pazartesi

Toçoğlu, “Anket için 9 adet spesifik isim belirlendi. ‘Diğer’ seçeneğinde ise bu 9 isim dışında herhangi bir öneri ile ankete katılım sağlanabilir. Büyükşehir Belediyesi kurumsal internet sayfamız (www.sakarya.bel.tr) üzerinden 30 Kasım Pazartesi günü saat 17.00’a kadar devam edecek anket ile birlikte yeni bulvara ismini hemşerilerimiz ile birlikte vermiş olacağız. Böylece katılımcı demokrasi adına da örnek bir uygulamayı daha hayata geçirmiş oluyoruz. Tüm Sakaryalıları ankete katılmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.