Sakarya Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan oturumda meclis üyeleri 95 gündem maddesini karara bağladı. Toplantıda MHP grubu adına gündem dışı söz alan meclis üyesi Erkal Etçioğlu, malum çevrelerin Türkiye’yi ayrıştırma mücadelesinde olduğunu tekrarladı, birlik mesajları verdi.

Teröre ortak tepki

Etçioğlu, “Büyükşehir Meclisi’nin yeni döneminin hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Malum çevreler bizi ayırmanın mücadelesini veriyor. Çok şükür Sakarya’da teröre lanet eylemlerinde sorun yaşamadık. Sakarya bir bütündür. Ve gerekli olgunluğa sahip bir şehirdir” ifadelerini kullandı. Başkan Toçoğlu, Etçioğlu’nun temennilerine katıldıklarının altını çizerek, şehri yönetenler olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarını söyledi.

“Türkiye güçlü bir devlettir’

Toçoğlu, “Türkiye son dönemlerde hiçbir şekilde arzu etmediğimiz bir atmosfere sokulmak isteniyor. Provokasyonlar konusunda oldukça dikkatli olmak mecburiyetindeyiz. Provokasyonlara gelmeyelim. Birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Biz kardeşliğimize halel getirmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Terörist ve eşkıyanın üstesinden gelir. Bu anlamda şehri yönetenler olarak da görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz” diye konuştu.

Hal konusu Mecliste

Başkan Zeki Toçoğlu meclis gündemine gelen yeni hal binasının Arifiye Kirazca Mahallesi’ne inşa edilmesi ile ilgili olarak ise meclisten tam yetki aldı. Sektör esnafı için çağın gerekliliklerine uygun bir hal binası inşa edeceklerini vurgulayan Başkan Toçoğlu, çalışmaların kısa süre içerisinde başlatılacağını müjdeledi. Bunun yanı sıra raylı sistem konusunda da değerlendirmelerde bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Ulaşım Master Planı verileri doğrultusunda gerekli adımları bir bir atıyoruz. Raylı sistem konusunda da TCDD ve diğer paydaşlar ile görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Eylül Meclisi

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı’nda toplam 95 maddeyi karara bağladı. 1 ve 22. madde dahil ilk 22 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi. 23. madde ise Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geldiği şekilde meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. 24 ve 63. madde dahil toplam 40 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, 64. madde ise İmar ve Bayındırlık ile Hukuk Komisyonu’na havale edildi. 66 ve 89. maddeler arasındaki gündemler ile 91. madde meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilirken; 92 ve 95. maddeler arasındaki 4 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Meclis ayrıca 90. madde kapsamında OSB Müteşebbis Heyeti için AK Parti’li meclis üyesi Şenay Sakal’ı yedek üye olarak belirledi.