Zeki Toçoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, muhalefet belediye başkanlarına tavsiyede bulundu. Toçoğlu, “Göreve yeni gelen muhalefet partileri belediye meclis toplantılarını canlı yayınlayarak büyük bir farklılığa imza attıklarını ifade ediyorlar. Biz 2014 yılından itibaren Sakarya’da meclis toplantılarımızı canlı yayınlamaya başlamıştık. Bu da Sakarya’nın farkı” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Ardından da, “Muhalefet belediye başkanı arkadaşlarımıza tavsiyem; Sadece Meclis toplantılarını canlı yayınlamanız yetmez. Biz Sakarya’da 5-6 yıl tüm ihalelerimizi de canlı yayınladık. Şeffaflık adına bu adımı atmaktan çekinmeyin. Sakarya’da biz bunu yaptık, siz de yapabilirsiniz” dedi.

Ancak bu iki paylaşımın ardından verilen yanıtlar Toçoğlu’nu adeta pişman etti.

Verilen yanıtlarda, “İzleyen ya da bilen var mı?”, “Bir de yola çıktıklarınızı, yolda bulduklarınıza değişmeseydiniz iyiydi. Taban sizden ihale vs istemedi. Sadece hatırlanmak ve hoş seda yeterliydi”, “Bu canlı yayınlar nerede veriliyordu? Ben hiç denk gelmedim de”, “Canlı yayın olduğu halde Türkiye’nin en borçlu 3. Belediyesini devrettiniz. Sayın başkan geriye dönüp baktığınızda gerçekten iç huzurunuz var mı acaba?” şeklinde tepkiler yer aldı.