Akyazı Belediyesi çarşı içi çalışmalarına hızla devam ediyor. Çarşı içinde yapılan peyzaj çalışmalarında sona gelinirken yeni bir çalışma için kollar sıvandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen Akyazı Çarşı İçi düzenleme ve Peyzaj çalışmalarının bitimine az bir zaman kala, çarşı içinde dükkanı bulunan esnafla ve dükkan sahipleri ile bir toplantı gerçekleşti. Akyazı Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya tüm çarşı esnafı katıldı.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, “Başkanlığında yapılan toplantıda teknik birimin hazırladığı çarşı içi eski fotoğrafları ile bugüne kadar olan çalışmalar aktarıldı. Ve ardından yapılacak olan peyzaj çalışmaları ile ilgili bilgi verildi. Peyzaj çalışmalarının ardından Akyazı Belediyesi ve çarşı içi esnafının arasında gerçekleşen anlaşma neticesinde tüm binaların dış cephe kaplamalarının yapılması kararlaştırıldı. Daha öncede böyle bir projenin yapılacağı, çarşı içi peyzaj çalışmaları başlamadan önce kamuoyuna duyurulmuştu. İşte şimdi zamanı diyerek tüm dükkan sahibi ve esnafı toplayan Başkan Yazıcı,” Bir konsensüs sağlanarak bu çarşıya estetik katacak çalışmanın ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı da Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı,“ Değerli esnaf arkadaşlarım, çarşı içi projemizin sonuna yaklaşıyoruz. En son peyzaj çalışmalarının sonuna geldik. Bundan sonra, daha önce de belirttiğimiz gibi şimdi sırada tüm binaların dışının kaplaması ve hepsinin aynı konsepte göre yapılması işi kaldı. Biz bir proje gerçekleştirdik ve sizlere sunuyoruz. Bu proje beğenildiği takdirde, yine bu proje üzerinden binalarının dışını kaplatarak Akyazı’mıza yaraşır bir çarşı görünümü elde etmek istiyoruz. Çarşı Akyazı’mızın göz bebeği, tüm dükkan sahiplerinin bu işi sahipleneceğini umuyorum. Hep birlikte el ele vererek, bu işi inşallah gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan dükkan sahipleri, “Belediyemize ve Başkan Yazıcı’ya teşekkür ediyoruz. Çarşımız güzel bir meydana kavuştu. Şimdi de binalarımız güzel bir görünüme kavuşacak bu uğurda biz de üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Bu projede yine Başkan Yazıcı bizlere liderlik yapsın ve bizde aynı konseptle tüm dükkanları ve çarşıyı güzelleştirilelim” şeklinde konuştu.

Toplantı bitiminde Başkan Yazıcı, dükkan giydirmeleri ile ilgili fiyat araştırmalarının yapılacağını ve akabinde tekrar dükkan sahipleri ile buluşularak bir toplantı ve sunum daha gerçekleştirileceğini söyledi.