Sakarya Akyazı Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi, Önleyici ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri çalışmaları kapsamında öğrencilerinin bilgilenmesine yönelik olarak okul konferans salonunda seminer düzenlendi. 
Seminer ile ilgili Okul Müdürü Eşref Başer,”Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde insan anlamında temel hedef sağlıklı bireylerden oluşan nesiller oluşturmak ve bu sayede güçlü bir toplum yapısını oluşturmak yer almaktadır. Bu hedefe ulaşabilmek için önleyici sağlık hizmetlerine yaptıkları yatırımlar daha yüksektir. Biz bu maksatla Sağlık Grup başkanlığımızdan destek alarak çocuklarımızın bilinçlenmesine yönelik olarak bu faaliyetimizi düzenledik” şeklinde konuştu.
Konu ile ilgili eğitimi Akyazı Sağlık Grup Başkanı Dr. Yavuz Tepeçınar ,“Okullarımızda bu tür bir farkındalığın olması bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Bu tür çalışmaların her zaman destekçisi olacağız ve eğitim maksatlı olan her çalışmaya seve seve katkıda bulunacağımızı belirtmek isterim. Önleyici sağlık hizmetleri günümüz de hem sağlıklı bireylerden oluşan toplum yapısını sağlayabilmek hem de ülkenin sağlık giderlerini azaltarak güçlü bir ekonomi yapısını sağlamak için önemlidir. İlerleyen dönemde tüm gelişmiş ülkelerde uygulanan sağlık sigortası sisteminin uygulanması ülkemizin gündeminde de bulunmaktadır. Bu durum birinci basamak sağlık hizmetlerinin başarısının önemini arttırmaktadır. Önleyici sağlık hizmetlerinin yaygın olması ile sağlık alanında tedavi giderlerinin düşmesi, bireylerin toplum yaşantısı içerisinde etkin bir şekilde varlığını sürdürmesi ve ülke ekonomisinin güçlenmesi kaçınılmazdır. Örneğin Norveç, İsveç ve Finlandiya gibi ülkelerde diş hekimliği fakültesi yoktur. Çünkü o ülkelerde halk arasında diş problemi diye bir şey kalmadığından artık fakülteye de ihtiyaç yoktur” ifadelerini kullandı.
Programın sonunda soru cevap kısmını geçildi. Okul müdürlüğü sunumlarından dolayı konuşmacılara öğrenciler adına çiçek takdim ederek program tamamlandı.