Erenler Belediyesi, 2013 yılında yeni yatırımlarını vatandaşın hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

2013 yılı içerisinde belediye hizmetlerinin artarak devam edeceğini belirten Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “Hayata geçirdiğimiz projeleri 2013 yılı içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunucağız. Erenler’in yaşadığı büyük dönüşüm yeni yılda da tüm hızıyla devam edecek” dedi.

Başkan Cavit Öztürk beraberinde başkan yardımcıları Osman Aydın ve Ali Akdeniz ile birlikte Fen İşleri Mmüdürü Arif Ergin ve Fen İşleri Teknik Ekibi ile bir araya geldi. Toplantıda 2013 yılı içerisinde halen yürütülen ve yeni başlayacak olan yatırımlarla ilgili çalışmalar masaya yatırıldı. Öztürk, vatandaşların hizmetine sunacakları yatırımları tek bir merkezde toplamak yerine ayrı, ayrı mahallelerde inşa ederek birçok mahalleyi çekim merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.

“2013 Erenler’de yatırım yılı olacak”

Bu sene içerisinde hedeflerinin asgari 50 bin ton asfalt ile daha fazla yol, daha fazla kilitli parke, daha fazla bordür çalışması olduğunu söyleyen Başkan Öztürk, “Vatandaşın ayağı çamura değmeyecek” dedi.

Öztürk, “İlçemizde İmam Hatip Lisesinin yapımı için tüm çalışmalar tamamlandı kısa sürede ihalesini gerçekleştireceğiz. İçerisinde çocuk, bayan ve erkek yüzme havuzlarının bulunduğu, bay bayan ayrı, ayrı olmak kaydı ile tuz odası, sauna, hamam, fitnes salonu ve kafelerin bulunduğu, buz paten pistinin olduğu dev bir spor kompleksi yapımı için planlama çalışmalarımızda son aşamaya gelindi. Vatandaşlarımıza nefes aldıracak olan 7 adet yeni park için planlama çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Önümüzdeki yaz aylarında vatandaşlarımız bu parklarda rahat bir nefes alabilecek” dedi.

“Kentsel Dönüşüm olmazsa olmazımızdır”

Küpçüler ve Yenimahalle bölgelerini kapsayan 666 dönüm arazi üzerinde gerçekleştirilecek Kentsel Dönüşüm ile ilgili dosyanın tamamlanarak bakanlığa teslim edildiğini belirten Başkan Öztürk, “Gelecek nesillerin daha sağlıklı mekânlarda yaşamaları için Erenler Kentsel Dönüşüm ile birlikte yeniden düzenlenecek. Sakarya’nın en önemli yatırımlarından biri olacak olan olmazsa olmazımız Kentsel Dönüşüm Erenler’e yapacağımız en büyük hizmetimiz olacak” dedi.

“Verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz”

Başkan Öztürk açıklamasına şu sözlerle devam etti, “Ben buradan hemşerilerime şunları iletmek istiyorum, Belediye olarak gücümüz ve imkânımız var. Bütçesinin yüzde 81’ni personel maaşlarına ödemek zorunda olan bir belediyeden bugün bütçesinin yüzde 27’sini personel maaşlarına ödeyen bir belediye konumuna geldik. Şükürler olsun üreten, hizmet eden, borcunu ödeyebilen, her şeye rağmen verdiği sözü yerine getiren bir belediye olarak vatandaşımızın 25 kuruşunu dahi heba etmiyoruz. Allah’ın izniyle verdiğimiz sözleri bir, bir yerine getiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz projeleri 2013 yılı içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunucağız. Erenlerin yaşadığı büyük dönüşüm yeni yılda da tüm hızıyla devam edecek.”