Karapürçek ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan “Korunmaya Muhtaç Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti Verilmesi” projesi Fon Kurulu tarafından kabul edilerek, proje tutarı olan 70 bin 613 TL kaynak vakfa tahsis edildi. 

Karapürçek Kaymakamlığınca hazırlanan projenin amacı 50-60 yaş üzeri olup sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk içinde yaşamını sürdüren korunmaya muhtaç yaşlılara evde bakım ve temizlik hizmeti vermek ve ekonomik yokluk içerisinde olan, sosyal güvencesi bulunmayan 20-40 yaş arası bayanlara istihdam alanı sağlamak.

Karapürçek Kaymakamı Yusuf İzci yaptığı açıklamada; “Proje kapsamında 1 yıl boyunca belirlediğimiz 33 haneye 2-3 haftalık dönemler halinde evlerinde temizlik hizmeti vereceğiz. Bunun yanı sıra bu projede 3 bayan vatandaşımız için asgari ücret verilerek iş imkânı sağlamış olacağız. Bu projemiz ile ilçemiz merkez ve köylerimizde sosyal ve fiziksel durumu kötü şartlarda yaşayan vatandaşlarımızın şartları bir nebzede olsa iyileştirilecek ve devletimizin sıcak eli ve şefkati vatandaşlarımıza ulaşmış olacaktır” dedi.