Sakarya Emniyetinden yapılan açıklamada, kayıp oldukları öğrenilen ve bölücü terör örgütüne katılmak üzere götürülen 3 erkek şahsın bulunması için harekete geçen ekipler, kayıp şahıslardan Ö.C. (18) ve F.M.’nin (19), PKK/KCK terör örgütü dağ kadrosuna katılmak amacıyla ve 18 yaşından küçük M.E.’yi de iş bulma bahanesiyle kandırarak yanlarına alıp otobüsle yola çıktıklarını tespit etti. 
Şahısların bulunduğu otobüsün Kırıkkale sınırları içerisinde bulunduğunun tespit edilmesi üzerine otobüs durdurularak şahıslar yakalandı.

Sakarya Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen şüphelilerden Ö.C. ve F.M. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, terör örgütüne götürülen M.E. ise ev hapsi cezasına çarptırıldı.

Emniyet'ten uyarı

Emniyetin açıklamasında, “Güvenlik kuvvetlerimizin etkili operasyonları sonucunda büyük zayiat veren bölücü terör örgütünün militan kazanmak için 18 yaşından küçük çocukları bile eline silah verip terör eylemlerine sürükleme çabası içine girdiği müşahede edilmektedir. Bu nedenle; gençlerimiz terör örgütlerinin oluşturduğu tuzaklara karşı son derece uyanık olmalı, masum insanlara, çoluk çocuğa bile zarar veren, vatandaşlarımıza hizmet veren kamu görevlilerini alçakça tuzaklama eylemleri ile şehit eden, insanımıza aş ve iş kapısı olacak yatırımları engelleyen, kamu düzenini bozmaya çalışan bölücü terör örgütünün kan ve gözyaşından başka insanımıza bir şey veremeyeceğini unutmamalı, geleceklerini yok edecek aldatıcı ve yanıltıcı propagandalara kanmamalıdır. Milli birlik ve beraberliğimize içeriden ve dışarıdan haince saldıran başta PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerine ve çocuk ve gençleri kandırarak bu örgütlere militan temin edenlere karşı ilimizde çalışmalarımız hassasiyetle devam edecektir” denildi.