R.Y ile 6 yıldır evli olduğunu ve sürekli şiddet gördüğünü iddia eden Derya Yavuzyiğit, boşanmak istediği için ölümle tehdit edildiğini ileri sürdü. 
1,5 yıldır boşanma sürecinin devam ettiğini ve bu zaman zarfında eşinden sürekli tehditler aldığını belirten genç kadın, “Bana yardım edin. Yaşamak istiyorum” diyerek yetkililere seslendi. 
Ayrılmak istediği eşinin fiziksel ve psikolojik şiddetlerinin devam ettiğini ifade eden üç çocuk annesi Derya Yavuzyiğit, “1,5 yıldır boşanma aşamasındayız, ayrı yaşıyoruz. Aramızda sürekli davalar, darp, şikayet, tehdit var. Çocuklarımı alıp verdiğim zamanlarda bunu sürekli yaşıyorum. Bana vuruyor, elinde telefon varsa telefon atıyor. Sürekli bir fiziksel şiddete uğruyorum. Psikolojik şiddet zaten hiç bitmedi. Giyimimden gittiğim yere kadar hala bana karışmak istiyor. Mesela, pantolon giyip dışarı çıktığımda, ‘Neden pantolon giydin?’ diye başlıyor ve sonrasında, ‘Seni öldüreceğim. Senin sonun ölüm olacak. Benim elimde öleceksin. Böyle anne olacağına, olmasın’ diyor” şeklinde konuştu.


1,5 yıl önce eşinin kendisini darp ettiğini, bunun üzerine karakola giderek şikayetçi olduğunu ve dava açtığını belirten Derya Yavuzyiğit, “Bu olayın ardından ve daha sonra da darp raporları aldım. Sosyal medyada durumumu anlatıp yardım istedim. Bunu gören eşim kapımı delik deşik etti. Yeniden şikayetçi oldum ve uzaklaştırma kararı talep ettim. Daha önce de uzaklaştırma kararı almıştım. Ama sürekli ihlal etti. İhlal ettiğini kanıtlıyorum ancak kovuşturmaya yer yok denilerek dosya kapanıyor. Devlet büyüklerinin bana yardım etmelerini istiyorum. Bana yardım edin. Ben yaşamak istiyorum. Üç çocuğumla herkesin yaşadığı gibi normal bir hayat yaşamak istiyorum. Ama eşim bana bu izni vermiyor, bunu yapamıyorum” diye konuştu.
Eşinin kendisinden boşanmayı kabul etmediğini, çocuklarına da büyük korku yaşattığını ifade eden genç kadın, “Kapı çaldığında çocuklarım korkuyor ve koltukların arkasına saklanıyor. Kimin geldiğini görmeden kapıyı açmamı istemiyorlar” dedi.