Sakarya’da ’yasa dışı dinleme’ yapıldığı iddiaları ile ilgili “Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek” suçlarından aralarında eski Sakarya Emniyet Müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay’ın da bulunduğu emniyet mensuplarının yargılanmasına devam edildi. Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya müştekiler ve sanıklar katılmazken, her iki tarafın da avukatları katıldı.

Sakarya Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürütmüş olduğu soruşturma kapsamında Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gelen İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin inceleme sonrasında hazırlamış olduğu raporların içeriğini talep eden eski Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ve Ali Birkay’ın müdafisi, “Sanıklar yönünden emniyet genel müdürlüğünce yapılan idari tahkikat dosyasının iddianameye konu olay bakımından da müvekkil sanıkların hukuki durumuna ışık tutacağı kanaatindeyiz. Biz bu teftiş raporlarının dosya içeriğini talep ediyoruz” dedi.

DAVA İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ
Sanık ve Müşteki avukatlarının dinleyen mahkeme heyeti talepleri değerlendirdi. Sanıklar Eski Emniyet Müdürü Ali Birkay ve Mustafa Aktaş hakkında yürütülen idare tahkikata ilişkin raporların gönderilmesi için emniyet genel müdürlüğüne müzekkere yazılmasına karar vererek davayı ileri bir tarihe erteledi.
/İHA