YKS’nin ilk oturumu için evlerinden çıkan iki üniversite adayı, sınav merkezine gitmek üzere Adapazarı Gar Meydanındaki otobüs durağına geldi. İki genç yaşadıkları heyecan nedeniyle yanlış belediye otobüsüne bindi. Yanlış otobüse bindiklerini fark eden gençler durumu panik halinde şoföre bildirdi. Şoför ise olayı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Hareket Amirliğine bildirdikten sonra verilen izin doğrultusunda güzergahını değiştirerek gençleri, sınava girecekleri okula yeştirdi.

Şehir merkezinden Maltepe Mahallesine giden otobüsün güzergahını, gençlerin sınava gireceği okulun bulunduğu Yazlık Mahallesine çeviren İbrahim Aydemir, “Öğrenciler mağduriyetlerini bana bildirdiler, ben de hareket amirliğinii aradım ve konuyu ilettim. Güzergahımı değiştirerek öğrencileri sınavlarına girecekleri okula sağ salim şekilde ulaştırdım” dedi.

“Öğrenciler bizim geleceğimiz”

Tek amacının öğrencilere yardım edebilmek olduğunu söyleyen Aydemir, “Öğrenciler yanlış otobüse bindiklerini söylediler. Çok stresli ve heyecanlıydılar. O anda tek düşündüğüm şey, onları sınava girecekleri okula yetiştirebilmekti. Çünkü gençler bizim geleceğimiz. Herkesin bu konuda hassasiyet duymasını isterim” diye konuştu.