Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Yanık Mahallesi’nin kanalizasyon hatlarının yenileceğinin müjdesini verdi. Rüstem Keleş, “SASKİ olarak şehrimizin altyapı geleceğini planlıyoruz, projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz.  16 ilçemizde gerekli içmesuyu, kanalizasyon, atıksu ve içmesuyu altyapısını baştan aşağı yeniliyoruz. Şimdi ise SASKİ olarak Sapanca’nın Yanık Mahallesi’nin atıksu altyapısını yenilemek için hazırladığımız projeyi hayata geçiriyoruz. Bölgeye 32 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa edeceğiz. Sapanca’yı sağlam altyapı ile buluşturuyoruz” şeklinde konuştu.
 
32 Kilometrelik Hat
Proje ile bölgede uzun yıllar atıksu konusunda sorun yaşanmayacağını belirten Rüstem Keleş, “Sakarya’yı sağlam ve modern bir altyapıya kavuşturmak için planladığımız tüm projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Sapanca Yanık Mahallemizin atıksu altyapısını yenileyecek projenin ihalesini yakın zamanda gerçekleştireceğiz. Proje kapsamında bölgenin tüm kanalizasyon hattını yenileyeceğiz. 32 kilometrelik kanalizasyon hattı ve bir terfi merkezi inşa ederek bölgedeki atıksu sorununu tamamen ortadan kaldıracağız. Projemizin tamamlanmasıyla Ferizli ve Söğütlü’de atıksu sorunu yaşanmayacak” ifadelerini kullandı.
 
İhale yakında
SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Proje ile inşa edeceğimiz 32 kilometrelik hat, terfi merkezi aracılığıyla Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’ne entegre olacak. Bu tesiste arıtılarak doğal ortama deşarj edilecek. Kurum olarak tüm ilçelerimizi sağlam altyapı ile buluşturmak için aralıksız çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde projemizin ihalesini gerçekleştirerek çalışmalara başlayacağız. Şehrimize ve Sapancalı hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.