Ödül törenine Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Serdivan Kaymakamı Ramazan Şahin ve Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın yanı sıra paraşütçüler katıldı.

Türkiye dahil 5 farklı ülkeden toplam 80 paraşütçünün katıldığı törende Vali Coş tüm masaları gezerek paraşütçülerle sohbet etti. Vali Hüseyin Avni Coş, yamaç paraşütü festivali vesilesiyle şehrimize misafir olan tüm sporculara, “ülkemize ve Sakarya’mıza hoş geldiniz” dedi.

yamac_parasutu_odul_toreni3.jpg

“Bölge son derece uygun ve çok güzel”

Ödül törenine ailesi ile birlikte katılan Mehdi Ghods isimli yamaç paraşütçüsüne festivalle ilgili düşüncelerini soran Vali Coş’a Mehdi Ghods, Sakarya’yı çok sevdiklerini, bölgenin özellikle yamaç paraşütü etkinliği için son derece güzel ve uygun bir coğrafyaya sahip olduğunu söyledi. Misafir sporcularla sohbetinde Vali Coş’a festival koordinatörü Muhammed Şirali eşlik etti. Şirali, Vali Coş’a festivale katılan paraşütçülerin yanı sıra organizasyon ile ilgili de bilgi verdi.

Yoğun programları dolasıyla ödül törenine katılamayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ali ihsan Yavuz da gönderdikleri telgraflarla yamaç paraşütü festivalinde düzenlenen yarışmalarda ödül alan sporcuları tebrik etti.

yamac_parasutu_odul_toreni4.jpg

Gecede kısa bir konuşma yapan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Uluslararası Serdivan Kırantepe Yamaç Paraşütü Festivali’nin, Sakarya’nın yanı sıra çevre iller için de önemli bir kazanım olduğunu ifade ederek, vatandaşların sadece festival zamanı değil yılın geri kalan aylarında da bu alandan faydalandıklarını belirtti. Alemdar bu vesileyle 9.’su düzenlenen yamaç paraşütü festivalinin başlamasına öncülük eden başta Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ettiğini söyledi.

Alemdar hava muhalefetine rağmen festivalin son derece eğlenceli ve renkli geçtiğini belirterek yamaç paraşütünün Sakarya’ya ayrı bir renk kattığını söyledi.

Organizasyon için yurt içi ve yurt dışından gelen tüm yerli ve yabancı sporculara teşekkür eden Yusuf Alemdar, “Gönlümüzden geçen bu bölgeyi uçuş merkezi yapmak. 12 ay boyunca mevsim şartlarına göre vatandaşlarımızın uçmasını sağlamak. Bunun için de gerekli planlarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde bu organizasyonların daha güzellerini ve iyilerini yapacağız” dedi.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da, yamaç paraşütü sporunun yaygınlaşması ve bu konuda Sakarya’nın sahip olduğu avantajların uluslararası platformda duyurulması için gayret ve emek sarf eden başta Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür ederek, “İnşallah el birliği ile bu güzel etkinliğin daha de yaygın bir şekilde burada yapılabilmesi, devam etmesi ve nice dokuzuncu yıllara ulaşması için çalışacağız” diye konuştu.

yamac_parasutu_odul_toreni5.jpg

Vali Coş konuşmasının devamında “Ben aynı zamanda bu yarışma nedeni ile Sakarya’mıza değişik ülkelerden gelen pilotlara ve yakınlarına da hoşgeldiniz demek istiyorum. Sportmence, centilmence yaptıkları yarışlar nedeniyle de tüm paraşütçülere teşekkür ediyorum. İnşallah bu sporu önümüzdeki yıllarda el birliğiyle daha da geniş kapsamlı ve geniş katılımlı,  daha büyük toplumsal destekle yapma imkanı buluruz. Biz de önümüzdeki yıllarda valilik olarak belediyemize yardımcı olmak için elimizdeki bütün imkanları kullanacağız” dedi.

Vali Hüseyin Avni Coş konuşmasının sonunda, bu mütevazi ve önemli yarışmanın aynı zamanda dünya barışına, dostluk ve kardeşlik ilişkilerine de anlamlı bir katkı yaptığına inandığını belirterek yarışmalarda derece alan sporcuları tekrar tebrik ettiğini söyledi. Vali Coş “Değişik ülkelerden gelen pilotlarımız aracılığıyla da onların ülkelerine de Türkiye’den, Sakarya’dan selam, sevgi ve iyi dileklerimizin yanı sıra barış duygularımızı gönderiyoruz. Ayrıca sporcularımızı bir kez daha kutluyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Festival süresince yapılan yarışmalar neticesinde dereceye giren sporculardan birinci Yasen Neychev’e ödülünü Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş verirken, ikinci Hosseın Abbasgholızade’ye Serdivan Kaymakamı Ramazan Şahin, üçüncü Amın Hazına’ya ise ödülünü Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar verdi.