Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden 14 yaşındaki Semir Şair babası Bilal Şair, oğlunun küçüklüğünden beri aşçı olmak istediğini ve bu yıl aşçılık lisesine başlayacağını belirterek, “Koronavirüs yüzünden oğlum hayalleriyle birlikte öldü” dedi.
Erenler ilçesi Değirmendere Mahallesinde ikamet eden Bilal ve Hatice Şair’in iki çocuğundan biri olan 14 yaşındaki Semir Şair, bir süredir Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde koronavirüs tedavisi görüyordu. 14 yaşındaki Şair yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatın kaybetti. 
Semir Şair’in babası Bilal Şair ise yaşadığı o acı günleri anlattı. Baba Şair, oğlunun küçüklüğünden beri aşçı olmak istediğini, bu sene aşçılık lisesine başlayacağını belirterek koronavirüs yüzünden oğlunun hayalleriyle birlikte öldüğünü dile getirdi. 
Koronavirüsü freni patlamış bir kamyona benzeten baba Şair, amcasının oğlu olan Cengiz Şair’i de, iki gün önce 54 yaşında koronavirüsten kaybettiklerini söyledi.
Baba Bilal Şair, “Yaklaşık 1 ay önce oğlumuz Semir hastalandı ve hastaneye yatırdık. Gerekli tahliller yapıldı, koronavirüs olduğu tespit edildi. Oğlumuzun astım ve bronşit rahatsızlığı vardı. Yeniden bu rahatsızlıklarının tekrarlandığını düşünerek İstanbul'da doktora götürdük. İki günlük ilaç tedavisinin ardından durumu ağırlaşınca, hastaneye kaldırıldı" dedi.


23 gün entübe olarak kaldı
Oğlunun 23 gün boyunca entübe olarak hastanede yattığını anlatan acılı baba Bilal Şair, “Yaklaşık bir ay boyunca tedavi gördü. Hastaneye yattıktan 15 gün sonra doktor, koronayı yendiğini ancak virüsün ciğerlere zarar verdiğini söyledi. 23 gün boyunca uyuttular" diye konuştu.
Bilal Şair, “Korona şu anda freni patlamış bir kamyon gibi. Yokuştan aşağıya geliyor, kalabalık bir halkın içine giriyor ve altına aldığını ezip parçalıyor. Kurtulan kurtuluyor. Öyle bir kamyona kimse müdahale edebilir mi? Allah’tan başka hiç kimse müdahale edemez" dedi.

2 gün önce yakın akrabası da koronadan ölmüş
Semir Şair’in ölümünden 2 gün önce Bilal Şair’in 53 yaşındaki amcasının oğlu Cengiz Şair de hayatını kaybetti. Amcasının oğlu ile kendi oğlunun birbirlerini çok sevdiğini ve aynı kaderi paylaştıklarını söyleyen baba Şair, “Amcamın oğlu Cengiz Şair de koronavirüsten vefat etti. İki gün sonra da oğlumu kaybettim" diye konuştu.