Akyazı ilçesi sabah saatlerinde Jandarma ve polisin ortak düzenlediği ve eş zamanlı yaptığı uyuşturucu operasyonuyla güne uyandı. Akyazı jandarma ekiplerinin Dokurcun Gökçeler Mahallesi'nde yaptığı uyuşturucu operasyonunda Müslüm K, Recep K, Ayhan B, Mehmet K, Oktay K, İdris K. yakalandı.

Daha önceden Dokurcun Mahallesi'nde meydana gelen işyeri kurşunlama, mala zarar verme ve uyuşturucu ticareti yapmak, esrar içmek ve esrar için malzeme bulundurma gibi birçok suçtan aranan E.K, Gökçeler köyünde jandarmanın geldiğini fark ederek kadın kılığına girdi. Jandarma ekiplerinin uyuşturucu kapsamında yaptığı operasyonda E.K kadın kılığında yakalandı. E.K, diğer zanlılar ile birlikte gözaltına alınarak Akyazı Jandarma Karakoluna getirildi.

Akyazı ilçe merkezinde ise Sakarya il Emniyet Müdürlüğünden gelen özel ekipler, üç eve baskın yaparak Aykut O’yu gözaltına aldı. Gözaltına alınan toplam 9 kişi emniyete götürüldü. Emniyetten sonra sağlık kontrolünden geçen şahıslar adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, adliyede sorgusu tamamlanan Erol K, “Mala zarar verme, suç işlemek, örgüt kurmak” gibi birçok suçtan dolayı 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılarak Ferizli Cezaevine gönderildi./ İHA