Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Diyarbakır, Erzurum ve Bingöl çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü şiddetli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz ile Sakarya, Muğla, Antalya, Burdur'un doğusu, Isparta'nın güneyi, Ankara'nın kuzeyi, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Giresun çevreleri ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının, ülkenin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 5 derece azalacağı, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle güneyli yönlerden, kuzeybatı kesimler ile Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.