Başkanlıktan yapılan açıklamada, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunun 19 Ağustos 2016 tarihine kadar uzatıldığı belirtilerek, “30 Kasım 2016 tarihinde yapılması gereken peşin veya ilk taksit ödemelerinde ise herhangi bir süre uzatımı söz konusu değildir. Mükelleflerimizin bu hususa özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir” denildi.
Ödenmeyen vergi borçları ile ilgili yapılan düzenlemeye katılımın yüksek olması için Sakarya Vergi Dairesi Başkanlığı hafta sonu Serdivan AVM’de stant kurdu. Stantta gelir uzmanları, yeniden yapılandırmayı anlatıp broşür dağıttı.

Peşin ödeme indirimi
Sakarya Vergi Dairesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “6735 sayılı kanundan yararlanmak isteyenler 25 Kasım 2016 tarihine kadar bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresi üzerinden internet aracılığı ile başvuru yapabilecek. Başvuru sırasında peşin veya taksit seçeneklerinden biri tervih edilecek. Yapılandırılan tutarlar 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile ödenibelecek. Taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak. Söz konusu süre uzatımı başvuru tarihi ile ilgili olduğundan peşin veya ilk taksit ödemelerinde herhangi bir süre uzatımı söz konusu olmayıp ödemelerin 30 Kasım 2016 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

Peşin ödemede çifte avantaj
Katsayı uygulaması yok. Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 50 indirim yapılacak. Taksitlerin ilk ikisinin zamanında ödenmesi şartı getirildi. İlk 2 taksidi öedemeyenler, kanunun getirdiği imkanlardan yararlanamayacak.”