Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik yaptığı açıklamada, “7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun 18 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girmiş olup bu Kanundan yararlanmak için başvuru süresi 31.07.2018 tarihinde sona ermektedir.

Yasanın kapsamı geniş, kamuya olan muhtelif borçların ödenmesinde çok önemli indirimler ve taksit imkanı var. Yasa ayrıca mükelleflerin  işletme kayıtlarını düzeltmelerine, matrah artırımında bulunmak suretiyle vergi incelemesi ihtimalini ortadan kaldırmalarına ve yurt içinden veya yurt dışından kayıt dışı kalmış varlıklarını kayıt altına almalarına da imkan veriyor.

Vergi, öğrenim harcı, trafik para cezası gibi yasa kapsamındaki çeşitli kamu alacakları için başvuru süresi 31 Temmuz 2018 günü sona eriyor. Yapılandırmanın avantajlarından yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın elini çabuk tutması gerekiyor. Vatandaşlarımız yakınındaki vergi dairesine giderek veya İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden (ivd.gib.gov.tr) borçları olup olmadığını öğrenebilirler ve müracaatlarını yapabilirler” dedi.