Vatandaşın veresiye alış veriş yapabildiği bakkalların korunması ve haksız rekabete kurban edilmemesi için destek beklediklerini söyleyen Başkan Akdardağan, “Esnafımızın artan vergi yükü ve işini döndürmek için alınan kredilerin faizleri, sokak aralarında hızla türeyen zincir marketlerin haksız rekabeti artık dayanılmaz bir hal almıştır. Koca koca AVM’lere karşı ayakta kalma mücadelesi veren esnafımız zor geçen bir yılı daha geride bırakmaktadır. Şüphesiz ki şehrimiz esnafları da dahil tüm esnaflar ülke ekonomisinin dinamosudur. Bakkallar ise fakire uzanan el, emanetimize sahip çıkan en güvenli kişilerdir. Fakirin umut kapısı olan mahallerimizin ışığı bakkallarımız, devletçe korunmalı ve desteklenmelidir” dedi

Osmanlıdan günümüze bakkallarımızın göreneği olan veresiye defterlerinin artık iyice kabardığını ifade eden Başkan Akdardağan, “Veresiye defterleri bizim olmazsa olmazımızdır. Ancak tüm olumsuzluklara rağmen esnafımız kimseyi kırmadan evlerde tencerenin kaynamasına ve sosyal patlamanın engellenmesine vesile olmaktadır. Piyasadaki nakit para durgunluğu son günlerde esnafımızı iyice bunaltmıştır. TESK’in verilerine göre, ilimiz esnaflarının da dahil olduğu piyasa araştırmasına göre esnafın 10 milyar TL veresiye defteri alacağı bulunmaktadır. Parası olmayıp veresiye yazdıran vatandaşımıza tüm bakkallarımız adeta faizsiz kredi imkanı sunmaktadır. Kuruş hesaplarının yapılmadığı tek yer olan bakkallarımız en azından bu yıl devletimizin uzatacağı eli beklemektedir” diye konuştu.

2018 yılında özellikle bakkal esnafının desteklenmesi, korunması ve yaşatılması anlamında girişimleri yoğunlaştıracaklarını belirten Başkan Akdardağaan, “Federasyon Başkanımız ve TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken öncülüğünde devlet yetkilileriyle temaslarımızı artırma hedefindeyiz. Tüm esnaflarımız rahat bir nefes almak için devletten faizsiz kredi beklemektedir. Bizimde bu yönde çalışmalarımız sürecek.  2018 yılının şimdiden tüm esnafımıza hayırlar getirmesini temenni ediyoruz” dedi.