Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 İlde Sarıkamış harekatında şehit düşenler için yürüyüş düzenleniyor. İlimizde de Sarıkamış harekatının 102. Yılında Sarıkamış dağlarında şehit düşen dedelerimizi ve onların nezdinde tüm şehitlerimizi yad etmek amacıyla, Sakarya Gençlik Merkezi Adapazarı'nda yürüyüş gerçekleştirecek. 8 Ocak 2017 Pazar günü saat 09:30’da Adapazarı Olimpik Yüzme Havuzunda toplanacak olan gençler Saat 10:00’da yürüyüşe başlayacaklar.

Çark caddesi, Bulvar, Yeni Camii, Palmiye Caddesi güzergahından geçip, Yorgalar Mezarlığına gelecek olan gençler, burada Şehitler için yapılacak olan Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, günün anlamını belirten ile konuşmalar ve Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua programına katılacaklar.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi yönetimi tarafından etkinliğe katılanlara bayrak, bere, atkı ve eldiven gibi hediyeler verilecek. Program bitiminde ise çorba ikramı yapılacak. Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel; “Fedakar ecdadımıza vefa borcunu hisseden tüm Sakaryalı hemşerilerimizi yürüyüşümüze bekliyoruz” dedi.