Adapazarı Korucuk Mahallesine bağlı Vakıfkent’te asfalt olan yolların kamyonların geçmesi sonrasında bozulduğunu iddia eden mahalleli duruma tepki gösterdi. Mağduriyet yaşayan vatandaşlar, yetkililere müracaat ederek yardım istedi. Başvuruları sonrası olumlu bir adım atılmadığını iddia eden vatandaşlar sabah saatlerinde bozulan yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

“Biz o söze güvenerek yolu açtık”

Korucuk Mahallesi Muhtarı Cüneyt Ulu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yolda asfalt vardı. Kamyonların burada geçmesi sonucu yollar bozuldu. Burada bulunan halk haklı olarak mağduriyet yaşadı. Daha sonra belediyeye müracaatta bulunduk. Herhangi bir adım atılmadığı için yol kapatma eyleminde bulunduk. Ben de vatandaşın yanındayım. Daha sonra yetkililer geldi durumu bildirdik. Bu yolun 10 gün içerisinde asfaltlanacağı sözünü verdiler. Biz bu söze güvenerek yolu açtık, vatandaşlarımıza sakinleştirdik” dedi.

Tamirat sözü alınca eylemi sonlandırdılar

Eylem sırasında yetkililerle yeniden görüşen mahalle halkı, 10 gün içinde yolun asfaltlanacağı sözünü almaları sonrasında olaysız şekilde dağıldı.