Karasu’nun Hürriyet Mahallesi sakinleri, mahalleye yapılmak istenen taşocağına karşı idare mahkemesine karşı dava açıp 2 kez kazanmış, fakat kazandıkları davalar önce ehliyet, sonra da usul gerekçesi ile Danıştay tarafından bozulmuştu. Bunun üzerine Sakarya Barosu’nun önceki başkanı, Sakarya Kent Çalışma Derneği Başkanı Av. Zafer Kazan’ın vekilliğinde köylüler ‘Adil yargılanma haklarının ihlal edildiği’ gerekçesi ile süreci Anayasa Mahkemesi’ne taşımıştı.

 AYM’den çıkacak sonucu bekleyen mahalle halkı, süreç sona ermeden taş ocağının faaliyete geçirileceğine ilişkin duyumlar üzerine toplanarak, tepkilerini dile getirdiler. Kendi bölgelerinde taş ocağına karşı mücadele eden Geyve Doğal Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Kamuran Tan ile Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Yöneticisi Deniz Akar’ın da destek verdiği açıklamada, ‘burada yaşayanlara rağmen bir adım atılamaz, mahallemizde taş ocağı istemiyoruz’ dediler.

Mahalleli adına konuşan muhtar Abdurrahman Denizhan, “Taşocağı meselesi 12 yıldan beri sürüyor. Bütün geçim kaynağımız orası. Hayvanlarımız, fındık bahçelerimiz, tarım alanları, su kaynakları orada. Burası olmazsa biz olmayız. Fındığımız, çam fıstığımız, taflanımız, ıhlamurumuz bir arada burada, burası bir kuş cenneti. Devlet büyüklerine ve yetkililere sesleniyorum. Gelip burayı ziyaret edip gözleriyle görsünler. Buraya taş ocağı yapılır mı öyle karar versinler” dedi.

Açıklamanın sonunda bir çağrı da siyasi partilere yapan mahalleli, “Şehirdeki siyasi partilerin yetkilileri gelsinler, bir soğuk ayranımızı içsinler. Kendilerine taş ocağı yapılmak istenen yerleri gezdirelim. Gözleri ile görüp kendileri buraya taş ocağı yapılır mı karar versinler” diye konuştular.