Adapazarı Belediyesi’nin yağmurlu ve karlı havalarda alışveriş imkanlarını kolaylaştırarak amacıyla 3 mahallede yaptırdığı kapalı semt pazarları hem vatandaşı hem de pazarcı esnafını sevindirdi.

Adapazarı Belediyesi’nin son olarak Hızırtepe’de yaptırdığı ve birkaç ay önce hizmete açtığı Kapalı Semt Modern Pazarı’nda bu hafta havanın yağmurlu olmasına karşın alışverişlerini kolaylıkla yapan vatandaşlar Başkan Süleyman Dişli’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Hızırtepe Kapalı Modern Semt Pazarı’nda balıkçı tezgahı bulunan Mesut Ulusoy, insanların böyle bir hizmete layık olduğunu belirterek, “Açık pazaryerlerinde hem biz hemde alışveriş yapan müşterilerimiz zorluk yaşıyordu. Şimdi hava yağmurlu da olsa insanların alışverişini etkilemiyor. Pazarlarını kolaylıkla yapabiliyorlar. Gönlümüz tüm semt pazarlarının böyle modern hale getirilmesinden yana” dedi.

YAĞMUR SORUNU YOK

Pazarda tezgahları bulunan Hüseyin ve Hasan Dede kardeşler ise müşteri için kapalı pazaryeri kurulmasının müşterilere büyük kolaylık sağladığını belirterek, “Bizim tezgahlarımız da daha düzenli hale geldi. Kışın yağmur yazın da güneş derdimiz olmayacak. Müşterilerimiz bebek arabalarıyla bile gelip pazarlarını kolaylıkla yapabiliyor.Başkanımıza bu konuda teşekkür ediyoruz” dedi.

ARTIK KEYİF VERİYOR

4 bin metrekare alan içinde 2 katlı olarak inşa edilen Hızırtepe Pazarı’nın zemin katı otopark ve kreş olarak düzenlendi. Pazar alanının bulunduğu üst katta ise 178 tezgah kuruluyor. Pazardan memnun kalan müşteriler ise Pazar yapmanın artık kendilerine eziyet değil keyif verdiğini söylediler.