Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı şehrin huzur ve refahını sağlamak adına denetimlerini sürdürüyor. Adapazarı Çark Caddesi’nde bisiklet kullananlara yönelik çalışma başlattıklarını belirten Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, vatandaşların huzur ve refahını sağlamak için çalışmaları aralıksız olarak sürdüreceklerini vurguladı.
 
Caddede bisiklet sürmek yasak
Bayraktar, “Çark Caddesi trafiğe kapalı bir alan olduğu için caddede bisiklet ve motosikletle seyahat yapmak hem tehlikeli hem de yasak. Caddede ailesiyle, çocuğuyla yürüyen vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak bizim asli görevlerimiz arasında yer alıyor. Zabıta ekiplerimiz bisikletleri kullanarak caddeden geçen vatandaşlarımıza gerekli uyarıları yapıyor. Yasak olan bu konuda kural ihlali yapanlara ise yasalar çerçevesinde işlem yapılıyor. Bisikletleri olan vatandaşlar araçlarını ellerinde taşımak suretiyle caddeden geçiş yapabilirler” diye konuştu.


 
Zabıta’dan dilenci nöbeti
Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, “Ekiplerimiz şehrin muhtelif bölgelerinde vatandaşlarımızın huzur ve mutlulukları için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Dilenciler konusunda da ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Bu konuda mevzuat ne diyorsa onu uygulamaktayız. Yasaların Zabıta Teşkilatına verdiği bilgilere dayanarak gerekli adımları bu konuda da atıyoruz. Yayaların caddede rahat yürümeleri ve kendilerini güvende hissetmeleri için çalışmaya devam edeceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını ve ekiplerimize yardımcı olmasını rica ediyor; göstermiş oldukları hassasiyetler için kendilerine şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.