Adapazarı şehir merkezinde neredeyse bütün kaldırım kenarlarına Büyükşehir Belediyesi tarafından konulan Park54 tabelaları tepki çekmeye devam ediyor.

Sakaryaspor’a gelir elde edilmesi amacıyla bütün kaldırım kenarlarını araç park yeri olarak tayin eden belediye, diktiği Park54 tabelaları ile araçların nereye park edebileceğini gösteriyor.

Normal şartlarda gidiş yönünün sağ tarafına ve yol kenarına park edilmesi gerekirken, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir sokakta Park54 tabelasının kaldırım üzerinde ve üstelik de sol tarafta olması, “Belediye her boş bulduğu yere Park54 tabelası dikmiş” şeklinde yorumlanıyor.

Zaman zaman trafik zabıta ekiplerinin dolaşarak, kaldırım üzerlerine park eden araçlara para cezası kestiği düşünülürse, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki sokakta “Kaldırıma park edilmesini” gösteren Park54 tabelası, “Bu işte bir terslik var!” dedirtiyor.

Vatandaşlar ise, “Araçlar gidiş yönünün sağına park ediyor. Ama bu sokakta tabela sol tarafa ve kaldırımın üzerine dikilmiş. Başka bir yerde kaldırıma park ederseniz, 82 TL para cezası var. Ama belediyenin tabela diktiği kaldırıma park ederseniz sıkıntı yok. Bu nasıl iş biz de anlamadık. Kaldırıma park etmek yasaksa, bu tabelanın burada ne işi var?” dediler./ Remzi ŞİMŞEK