Valilik açıklamasında, “Bazı basın organlarında ‘Yurt kapatıldı’, ‘Yurt Kapısına Mühür’ şeklinde haberlerin çıktığı görülmüş olup, Valiliğimizce aşağıda yapılan açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur. İlimizde bulunan yükseköğretim ve ortaöğretim öğrenci yurtları; Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği çerçevesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, İmar ve Ruhsat İşlemleri açısından kendi mevzuatları çerçevesinde belediyelerimiz tarafından öğrenci yurtlarının eksiklikleri ile alakalı denetimler yapılmaktadır. Yasal mevzuat çerçevesinde eksikleri belirlenen öğrenci yurtlarından verilen süre içerisinde eksiklerini tamamlamayanlar denetim yapan ilgili kurumlar tarafından yasa gereği mühürlenmektedir.
Serdivan Belediye Encümeninin 14-21.04.2016 tarih ve 150-157-158 Sayılı Kararları ile yasal mevzuata aykırı olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen Özel Samanyolu Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu, Özel Bedir Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu ve Özel Fetih Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu 26- 27.04.2016 tarihlerinde mühürlenmiştir.
Bütün öğrencilerin mağdur olmaması için gerekli tedbirler alınmış, Kredi Yurtlar Kurumu yurdunda yer ayrılmıştır. Başvuran bütün öğrencilerin yerleştirme işlemleri yapılmaktadır. Kapatılan öğrenci yurtlarında daimi kalan 75 öğrencinin mağdur edildiği şeklinde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Mağdur olan öğrenci de bulunmamaktadır. Kamuoyunun doğru bilgilenmesi için saygıyla duyurulur” denildi.