Sakarya Valiliği Sakarya genelinde ihtiyaç sahiplerine yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Valilik tarafından 2019 yılında ve 1 Ocak 2020 ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımların rakamları yazılı açıklamayla paylaşıldı. 

Sakarya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Sakarya İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlıkları tarafından, 2019 yılında ve 01.01.2020-30.06.2020 tarihleri arasını kapsayan dönemde ihtiyaç sahiplerine yapılan sosyal yardım türlerini, miktarını ve yardım yapılan kişi sayısını belirten tablo aşağıda gösterilmiştir.

3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında Vakıf Mütevelli Heyetleri kararları doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan ayni ve nakdi yardımların yanı sıra, gelir getirici projeler, genel sağlık sigortası için gelir testi işlemleri, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit yardımı işlemleri, muhtaç asker ailelerine yönelik yardım programı, 2022 Sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanuna göre engelli ve yaşlılık aylığı kararları, çocuklara ve öğrencilere yönelik şartlı nakit yardımları vb. birçok yardım programı, ilgili Kanunlar çerçevesinde Vakıflarca yürütülmeye devam edecektir."