Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalık, FETÖ/ PDY soruşturmaları kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmış ve yapılan incelemede, örgütle herhangi bir bağlantısının bulunmadığı tespit edilmişti.
 
Çalık’ın bakanlık tarafından görevine iade edilmesinin ardından bazı basın yayın kuruluşlarında, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili olarak “Sahtekarlık yaptılar mı?”, “Bu iddialar doğru mu?” şeklinde yayınlar yapılması üzerine Sakarya Valiliği harekete geçti.

Konuyla ilgili Valilikten yapılan açıklamada, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “Milli Eğitim Bakanlığınca Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ataması yapılan ve 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ/ PDY soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan Mehmet Çalık, mahkeme tarafından serbest bırakılmıştır. Adı geçen hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen muhakkiklerce inceleme yaptırılmış, yapılan inceleme sonucunda FETÖ/ PDY terör örgütü ile bir bağlantısı bulunmadığı sonucuna varılmıştır.
 
Mehmet Çalık, dilekçe ile görevine başlatılmasını talep etmiş, göreve başlama talebi ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığından görüş sorulmuştur.
 
Milli Eğitim Bakanlığı, adı geçenin göreve başlamasında herhangi bir sakınca olmadığını Valiliğimize bildirmiştir.
 
Yukarıda yapılan açıklamalardan da anlaşılacağı üzere, bazı basın yayın organlarında çıkan haberler gerçeği yansıtmadığı gibi herhangi bir sahte belge de söz konusu değildir. Gerçeğe aykırı yayın yapan kuruluşlar hakkında yasal yollara başvurulacaktır” denildi.