Başkan Kazan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nurullah Fatih Şentürk, Av. Talha Toçoğlu, Av. Osman Ayar ile CMK ve Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert’in de hazır bulunduğu ziyarette yeni adliye sarayı ve ilimizde açılan Çocuk İzlem Merkezi işleyişi hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

Çocuk İzlem Merkezi

Çocuk İzlem Merkezi için katkılarından dolayı Vali Balkanlıoğlu’na teşekkür eden Başkan Kazan, mağdur çocukların muayene, ifade alımı gibi hukuki sürecin hastane, savcılık, adliye veya polis merkezine gitmeden sadece Çocuk İzlem Merkezinde uzman kişiler ve doktorlar tarafından yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Başsavcı Lütfi Dursun ve Emniyet Müdürü Fatih Kaya ile çok hassas bir noktada bulunan Çocuk İzlem Merkezi hakkında görüştüklerini ifade eden Başkan Kazan, “Emniyet müdürümüz de başsavcımız da sürecin doğru işlemesi için ilgili birimler ile görüştüler. Artık mağdur çocuklarımız hastaneye, emniyete, savcılık ve mahkemeye gönderilmeden doğrudan çocuk izlem merkezine yönlendiriliyor. Daha önce Sayın Valimiz ile de görüşmelerde bulunduk. Kendileri de ilimizdeki ilgili kurum ve kuruluşlara bu merkezin işleyişi hakkında bir yazı göndererek Çocuk İzlem Merkezinin doğru işlemesi yönünde bilgi ve talimatlar verdi. Personel ve doktor eksikliği konularında yaşanan bazı aksaklıkları da bu görüşme esnasında kendilerine ilettik. Sayın Valimiz hemen harekete geçerek gerekli talimatları verdi. Süreci ve yaşanabilecek aksaklıkları birlikte takip edeceğiz, hassasiyetleri için kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Yeni adliye binası

Yeni adliye binasının durumunun da herkesin malumu olduğunun altını çizen Başkan Kazan, Sakarya’nın en acil ihtiyacının şuan yeni bir Adliye Binası olduğunu ifade etti. Konu ile çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başsavcı Lütfi Dursun ise 2018 yılı içinde adliye plan ve projelerinin tamamlanarak sürecin hızlı bir şekilde tamamlanacağını umduklarını ifade etti.

Ziyaretin ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan’a ve nezdinde tüm avukatlara başarılar dilediler.