Kabullerinden dolayı Vali Ahmet Hamdi Nayir’e teşekkür ettiklerini belirten İl Müdürü Kaşkaş, her türlü düşman taarruzu ve afet halinde, halkın can ve mal kaybının en az düzeye indirilmesi için alınacak silahsız, koruyucu, kurtarıcı önlem ve çabaları kapsayan ‘Sivil Savunma Günü’ ve deprem konusuna dikkat çekmek, depreme daha fazla hazır olunmasını sağlayacak her türlü tedbiri desteklemek amacıyla idrak edilen ‘Deprem Haftası’ kapsamında yapılacak etkinliklere dair bilgilendirmelerde bulundu.

“Sivil savunma büyük bir ihtiyaç”

Dünya üzerindeki her yerin sivil savunmaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Her ülkenin bir sivil savunma yapılanmasına ihtiyacı vardır. Avrupa özellikle büyük savaşlardan sonra bu ihtiyacı daha net hissetmiştir. Bizdeki sivil savunma ihtiyaçları daha ziyade deprem ve afet ağırlıklıdır.

“Bu bilinci yaygın hale getirmeliyiz”

Ülkemizin de sivil savunmaya büyük ihtiyacı var. Bizler de bu ihtiyacı birebir yaşayarak gören İllerden bir tanesiyiz. Dolayısıyla bizim de böyle bir ekibe, böyle bir anlayışa büyük ihtiyacımız var. Ancak bu yalnızca görevlileri ilgilendiren bir husus değil, 7’den 70’e bütün vatandaşlarımızın dikkate alması gereken bir konudur. Bizlerin asıl yapması gereken de, vatandaşlarımızı bu işe hazır hale getirmek, bina stokumuzu bu işe hazır hale getirmektir. Bununla birlikte ne tür tedbirler alınacağı, ne tür davranışlar sergileneceği hususunda da çalışmalar yapmamız gerekmektedir.

“Çocuklarımız bu konuda da bizim geleceğimizdir”

Yılın tamamında bu farkındalığı oluşturmak lazım, ancak en azından bu bir haftalık süre içerisinde Sivil Savunma ve Deprem Haftası münasebetiyle de biraz daha basının, medyanın bu konuda dikkatini çekmek ve olabildiğince fazla kişiye ulaşmak gerekiyor. Davranışı şekillendirip geleceğimizi hazırlamak adına çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmek de büyük önem arz ediyor. Onları bu anlamda eğiterek bir ilerleme sağlamamız lazım, İnşallah zaman içerisinde büyük bir aşama kaydedeceğiz.

“Ekibimiz güçlü bir yapıya sahip”

İl olarak biz birçok ilden daha farklıyız. En azından buradaki ekibimiz, buradaki arkadaşlarımız, diğer İllerin de ihtiyacına koşacak bir yapıya sahipler. En son İstanbul’da yıkılan evde çalışmalar yapmak üzere arkadaşlarımız 4 gün boyunca oraya gidip görev aldılar. Bu da gösteriyor ki, bizler hem kendi yaramıza hem de çevre İllerin yaralarına merhem olacak bir teşkilat yapısı içerisindeyiz.

İnşallah bu önemli hafta, sizler için de, tüm halkımız için de bu işin daha iyi anlaşılması, farkındalığının oluşturulması açısından faydalı hizmetlere vesile olur” dedi.

AFAD İl Müdürlüğü bünyesindeki ekipler ile onlarla beraber hareket eden gönüllülerin de olmasının önemine değinen Vali Ahmet Hamdi Nayir, teşkilat çalışanlarına görevlerinde üstün başarılar diledi.