Tozlu Camii Vakfı Başkanı Tarık Pekerken ile Yönetim Kurulu Üyeleri Uz. Dr. Aydın Sarı, Mimar Muhammet Dayal, Av. Kazım Yılmaz, Av. Erdoğan Saruhanoğlu, Hamza Pekin, Cemal Tomoz, Melih Yiğit ve Zafer Adalet tarafından karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir, kendileriyle bir süre sohbet etti.

Camii ve Vakıf hakkında bilgiler verdi

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir'in ziyaretlerinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek Tozlu Camii'nin Sakaryalılar için tarihi bir önem taşıdığını belirten Pekerken, 1837 yılında ahşap olarak inşa edilen ve 1943 depreminde yıkılarak 1965 yılında tekrar ibadete açılan Tozlu Camii'nin son olarak 17 Ağustos depreminde tekrardan yıkıldığını ve yine vakıf yönetimi ile mütevelli öncülüğünde 2009 yılında ibadete açıldığını ifade etti. 

Pekerken, 1999 depremi sonrası tarihi Tozlu Camiine sahip çıkmak ve yaşatmak amacıyla Sakarya halkının da desteği ile 2 Aralık 2005 yılında Tozlu Camii Kebiri ve Külliyesi'nin temelinin atıldığını söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Pekerken’in şahsında tüm üyelere misafirperverlikleri için teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, daha sonra Vakıftan ayrıldı.