Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Münevver Nayir, sabah saatlerinde ilk olarak Irak'ın kuzeyinde başlatılan Pençe Harekâtı kapsamında, PKK’lı teröristlerce yerleştirilen EYP’nin patlaması sonucu Şehit olan ve geçtiğimiz hafta binlerce kişinin katılımıyla ebediyete uğurlanan Piyade Teğmen Raşit Aydın’ın ailesini ziyaret ettiler.

İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit’in de eşlik ettiği ziyarette şehidin Geyve'de yaşayan annesi Zeynep Tülay Aydın ve babası Seyit Aydın ile dedesinin ellerini öperek hayır dualarını alan Vali Ahmet Hamdi Nayir, evin önünde kurulu taziye çadırında da şehidin kardeşleri ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Şehit Teğmen ile tüm şehitleri için okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Münevver Nayir, şehidin Melekşesolak Mahallesi Mezarlığında bulunan kabri başında da dua ettiler.

Daha sonra 31 Mayıs 2017 tarihinde Şırnak’ın Şenoba Tugay Komutanlığından kalkan askeri helikopterin yüksek gerilim hattına takılarak düşmesi sonucu Şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın annesi Hamide Çoban’ı Serdivan'ın Vatan Mahallesindeki evinde ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Münevver Nayir, şehidin annesiyle hasbihalde bulunarak şehide dair hatıralarını da dinlediler.

Son olarak 17 Haziran 2017 tarihinde Erzurum'un Şenkaya ilçesinde terör örgütü mensuplarının düzenlediği saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede Şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Yakup Yılmaz’ın Serdivan'ın Arabacıalanı Mahallesindeki baba evine uğrayan Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Münevver Nayir, şehidin annesi Emine Yılmaz ile bir süre sohbet ederek sağlıklı ve hayırlı bir ömür temennisinde bulundular.

Ziyaretlerde şehit ailelerini kendi aileleri olarak gördüklerini ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vatan ve Bayrak gibi mukaddesatlarımız uğruna hiç çekinmeden canlarını feda eden şehitlerimize, gazilerimize ve onların kıymetli ailelerine her zaman vefa borçları bulunduğunu belirterek, daima milletimizin gönlünde yaşayacak olan aziz şehitlerimizi her zaman rahmet, minnet ve şükranla andıklarını ifade etti.