Vali Ahmet Hamdi Nayir yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi, “Aziz Milletimizin vatan sevgisi, hürriyet ve bağımsızlık karakterinin en zorlu mücadelesini verdiği İstiklal Savaşı’nın kazanıldığı şartların tarif ve yerini bulduğu İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 98. yıl dönümünü milletçe gönül birliği içinde kutluyoruz.

Milli Mücadele Destanının Şairi Büyük Mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 83. yılında rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

İstiklal Marşı, vatanı işgal kuvvetleri tarafından paylaşılan ve tarih sahnesinden yok edilmek üzere olan bir milletin yeniden var oluşunu, yeniden şahlanışını anlatan bir destandır. İstiklal Marşı Aziz Milletimizin milli ve manevi değerler uğruna verdiği mücadelenin manzum ifadesidir.

Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan milletimiz, inanıyorum ki; Akif’in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir. Değerlerimiz, medeniyet birikimimiz, inancımız, milletimizin tarihteki yürüyüşü İstiklal Marşımızın mısralarında vücut bulmuştur. Bizler gelecek nesillere daha güçlü, daha müreffeh bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz.  Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un millet sevgisi, mücadele azmi ve bağımsızlık aşkı dün olduğu gibi bugün ve yarın da milletimizin geleceğine ışık tutacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük Üstad’ın deyimiyle “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, canlarını bu uğurda feda eden Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bütün Sakaryalı Vatandaşlarıma saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”