Ramazan Bayramı sebebiyle verilen dokuz günlük tatil, trafikte yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Vatandaşların emniyetli bir şekilde yolculuk yapabilmesi için emniyet ve jandarma ekipleri bayram öncesi trafik denetimlerine hız verdi. Ekiplerin başında bizzat denetimlere katılan Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindekiler, seyahat halindeki vatandaşlarla sohbet ederek, hem bayramlarını tebrik etti, hem de trafik kuralları konusunda bilgilendirme yaptı. 


İlk olarak Sakarya Büyükşehir Terminalinden hareket edecek otobüs şoförleri ve yolcularla görüşen Vali Nayir, "Emniyet ve jandarma yetkililerimizle önce otogara uğradık. Yolculara hayırlı yolculuklar diledik. Yol üzerinde kontrol görevi yapan ekiplerimize de uğrayıp denetimler hakkında bilgi aldık. Sürücülerden kurallara uymalarını istiyoruz" dedi.
Çocuklara, ailelerini denetlemeleri için kırmızı düdük ve yelek ile broşürler dağıttıklarını da belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Emniyet Genel Müdürlüğümüzün uygulaması, bir karne uygulaması. Aileleriyle yolculuk eden çocuklarımız, anne ve babalarının 5 ayrı konuda ne kadar trafiğe dikkat ettiklerinin bir karnesini düzenliyor, onun da fotoğrafını çekip Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderiyor" dedi.


Sakarya'nın önemli bir geçiş güzergahında bulunduğunu ve kolluk kuvvetlerinin gerekli tüm tedbirleri aldığını ifade eden Vali Nayir, "Aynı şekilde bütün yol güzergahlarımızda Kaymakamlıklarımız dahil Emniyet ve Jandarma birimlerimiz belli mesafelerde kontrol ekiplerini bulunduruyorlar. Zaman içerisinde bazen helikopterle, bazen de dronlarla da kontrol devam ediyor. Tatil sonuna kadar denetikler devam edecek" diye konuştu.