Yurtdışından gelerek Sakarya Üniversitesinde öğrenim gören Türk soylu öğrenciler tarafından Donatım Park’ta düzenlenen programa Vali Ahmet Hamdi Nayir ile birlikte; Merkez Valisi Orhan Alimoğlu, İl Garnizon Komutan Vekili P. Alb. Salih Üstündağ, Cumhuriyet Başsavcıcısı Lütfi Dursun, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kurucu Rektörü Tarihçi ve İlahiyatçı Prof. Dr. Azmi Özcan, Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Jandarma Komutan J. Albay Cengiz Yiğit, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Türk Ocakları Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Alagöz, AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir ve davetliler katıldı.

Yöresel şarkılar seslendirdiler

Sakarya Büyükşehir Kent Orkestrası üyeleri eşliğinde yöresel şarkıların seslendirildiği programda Türk soylu öğrencilerden Ahıska Türkleri Temsilcisi Hırza Mavlyudov, Suriye-Türkmen Öğrenci Temsilcisi Hüsem Mehli ve Irak Öğrenci Temsilcisi Nilüfer Kemali birer konuşma yaparak, geleneksel hale getirdikleri yemeğe başta Sayın Valimiz olmak üzere katılan herkesle bir arada bulunmaktan onur ve şeref duyduklarını dile getirdiler.

“Türk-İslam coğrafyasının çocuklarıyız”

Daha sonra bir konuşma yapan Türk Ocakları Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Alagöz, salonda bulunan herkesin büyük bir Türk-İslam Coğrafyasının çocukları olduğunu, aynı soyun torunları olduklarını, Türkiye’de ve özellikle Sakarya’da yaşamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek, katılımlarından dolayı Sayın Valimiz başta olmak üzere herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

“23 milyon metrekarelik gönül coğrafyamız var”

Vali Ahmet Hamdi Nayir ise yaptığı konuşmada, “Bugün her ne kadar 780 bin kilometrekarelik bir alana sahip olsak da, tarihte 23 milyon kilometrekarelik bir alanda hüküm sürmüşüz. Her türlü hesabını tutup, sorumluluğunu da üstlenmişiz. Bugün o coğrafyalarda yine gönül bağımızı, kültür bağımızı, tarih bağımızı güçlü tutmak istiyoruz. Anadolu bizim son sığınağımız, ancak dünyada birçok coğrafyanın da umut kaynağıdır. Nerede bir sıkıntı olursa sığınılacak en büyük liman olarak burası görülüyor, biz bundan dolayı mutluyuz, bunu bize verilmiş bir görev, bir misyon, bir vizyon olarak devam ettirmeye çalışıyoruz.

“Şehrimize zenginlik katıyorsunuz”

Sakarya’mızdaki üniversitelerimizi Birleşmiş Milletler gibi görüyoruz. Her coğrafyadan insanımız var, değişik yerlerden gelerek burada uyum içerisinde, birlik-beraberlik içerisinde eğitimlerini tamamlamaya çalışan kardeşlerimiz var. Sizler bu şehre de bir zenginlik katıyorsunuz, nitelikli insan gücü olarak bu şehrin de kültüründe olumlu tesirler oluşturuyorsunuz. Bu gibi programlarla bir araya gelmemiz, birbirimizi tanımamıza, daha da yakınlaşmamıza vesile oluyor” dedi.

“Bu dünya hepimize yetecek güce sahip”

Dünyanın zor zamanlardan geçtiğini belirten Vali Nayir, “Bölgemiz sıkıntılı. Haliyle bu durum ülkemize de sirayet ediyor. Bütün temennimiz, dileğimiz bu sıkıntıların aşılarak hepimize rahat ve huzur için yeterli olan bu dünyada, daha güzeli birlikte yakalayabilmektir. Bunun için de güçlü bir işbirliğine ihtiyacımız var. Önce gönül dostlarımızla, kültür dostlarımızla yapacağımız işbirliği, sonrada bütün dünya insanlarıyla yapacağımız işbirliğiyle bunu da gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

Programa katılan davetliler ve öğrenci topluluklarının üyeleri ile bir süre sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, böyle bir program tertip ettikleri için Türk soylu öğrencileri kutladığını belirterek, hem derslerinde hem de hayatlarında başarılar dilediğini ifade etti.