Serdivan ilçesinde Kaymakam Muhsin Çatmadım tarafından karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kaymakamlıkta İlçe İdare Şube Başkanları ile de bir araya geldi. İlçedeki çalışmalar hakkında Kaymakam Çatmadım’dan bilgiler alan Vali Nayir, birimleri de gezerek personele başarılar diledi.

Daha sonra Kaynarca ilçesine geçerek Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Nayir, Kaymakam Mehmet Ali Karatekeli, İlçe Belediye Başkanı Zeynur Özel ve İlçe İdare Şube Başkanları ile bir süre görüştü. İlçede hali hazırda devam eden yatırımlar ve çalışmalar ile ilgili Kaymakam Karatekeli’den bir brifing alan Vali Nayir, ilerleyen günlerde daha geniş kapsamlı toplantılarda yine bir araya geleceklerini ifade etti.

”Halkımızın beklentileri bizim için önemli”

Birlikte görev yapacakları kamu kurum-kuruluş yöneticileri ile tanışmak ve onları tanımak istedikleri için ilçe ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Nayir, hep beraber halkımızın ihtiyaç duyduğu hizmetleri önemseyip, beklentilerini de yerine getirmeye gayret edeceklerini belirtti.

Vali Nayir, “Bu hizmetlerin yerine getirilmesi için herkesin görev tanımı içerisinde kendi payına düşeni yapması gerekiyor. Önemli ya da önemsiz bir görev ayrımımız olmamalı. Görev yaparken de her kesimle iyi bir işbirliğine gereksinim duyacağız. Yerel yönetimlerle, sivil toplum kuruluşları ile olduğu gibi, üniversitelerle de işbirliği yapmalıyız. Gerçekleştireceğimiz projelerde onların imkânlarından ve akademik tecrübelerinden istifade edebilmeliyiz. Onlar da sizlerin bilgi ve birikiminizden yararlanabilmeli.

Vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözerken karşılaştığımız bazı sıkıntılar ya da problemler olacaktır. Ancak yapılacak bir şey yok, bizden ancak bu kadar demeden çözmek için gayret göstermemiz büyük önem arz ediyor. Hem problemleri çözmek hem de vatandaşlarımızı memnun etmek, bizlere de büyük mutluluk verecektir. Başarının esas sırrı da buradadır” dedi.

Kurum ve kuruluşların daha etkin çalışması için herkesin görüşüne önem verdiklerini de ifade eden Vali Nayir, kendilerine tevdi edilen görevi layıkıyla yapmak için büyük gayret göstereceklerini de belirtti.